img

Вести

Отворена нова аутобуска станица у Руми

img

Print

Рума је добила нову модерну аутобуску станицу. Велелепни комплекс који се састоји од управне зграде, десет перона, перионице, радионице и објекта за технички преглед возила, урађен је по најсавременијим стандардима који важе у Европи, а обезбеђена је потпуна доступност услуга особама са инвалидитетом.

Челни људи Општине Рума предвођени председницом Александром Ћирић посетили су данас новоотворену аутобуску станицу у коју је према речима инвеститора Милорада Минића, власника Мастербуса, уложено око милион и по евра.

„Рума више од једне деценије није имала аутобуску станицу и дочекали смо и тај дан да имамо једну прелепу, нову станицу опремљену по најсавременијим принципима, баш онако како заслужују наши Румљани и путници који долазе са стране. Ја мислим да у Србији сада не постоји овако модерна аутобуска станица. Ову су услови који доликују граду какав је Рума, а Рума је развијени напредан град", поручила је председница Ћирић.

У изградњу нове аутобуске станице уложено је око 182 милиона динара, казао је инвеститор Милорад Минић и нагласио да су коришћени најквалитетнији материјали, најмодернија архитектонска решења, те да сам изглед аутобуског комплекса најбоље сведочи о томе.

„Овакву станицу има Рума, па два места празно, па онда можемо да причамо ко је на неком следећем месту. Иначе капацитет је мало већи, пројектован за већи град, с обзиром на то да се Рума индустријски развија претпостављамо да ће цео капацитет да се искористи. Грађанима су аутобуске карте доступне и онлајн, имамо и резервације, модерну шалтер салу, комфорну чекаоницу у којој могу да попију кафу или неко освежење. Ми смо као Мастербус затворили финансијску конструкцију са око 182 милиона динара смо финансирали изградњу аутобуске станице, али ништа то не би ишло тако лако и брзо да нисмо имали одличну сарадњу са Општином Рума и руководством локалне самоуправе које нам је помогло у свим административним процесима. Заиста до сада на такву подршку нисмо нигде наишли и то је за сваку похвалу", изјавио је Минић.

Како би се сам превоз подигао на виши ниво Мастербус је од јуче у Руми покренуо и две кружне линије градског превоза.

„Две градске линије обухватају читав град и грађани на сваких пола сата могу да користе превоз по промотивној цени од 50 динара, а пензионери наравно бесплатно. Мастербус је изразио спремност да у случају потребе уведе и трећу линију градског превоза. Такође, морам напоменути да крећу радови на реконструкцији Индустријске улице, које је најавио председник Србије Александар Вучић, приликом своје посете нашој општини 17. марта. Пошто се и нова аутобуска станица налази у овој најфреквентнијој румској улици, део око ње биће адекватно проширен. Добићемо у овом делу Руме једну лепу и складно уређену целину", напоменула је председница Ћирић.

Новина је и да ће у самом градском језгру Руме врло брзо бити забрањен аутобуски међуградски саобраћај и кроз сам град ће се искључиво обављати само градски аутобуски превоз.

Детаљна информација биће објављена на званичној интернет презентацији, као и у локалним и регионалним медијима у наредним данима.

Измештање из центра града великог броја међуградских аутобуса, који свакодневно туда пролазе, омогућиће далеко мање саобраћајне гужве, али и вишеструко мање загађење ваздуха.

Нова аутобуска станица се простире на око 70 ари у Индустријској улици преко пута Електровојводине.

Ред вожње - Градске линије
donor
donor
donor
donor