img

Вести

ГФК Словен почео припреме за Прву лигу Србије

img

Print

Први пут у историји румског фудбала један фудбалски клуб слави улазак у Прву лигу Србије, другу по рангу у савезном такмичењу. Конференцијом за новинаре стручни штаб Градског фудбалског клуба „Словен“ најавио је планове пред улазак у виши ранг, представио вође тима и појачања пристигла током летње паузе.

Највећи изазов за сада представља прилагођавање терена условима које захтева савезни ранг такмичења. За почетак, већ су почели радови на наткривању трибина, постављању ограда и платна. Све би требало да буде готово до 10. августа, када би Словен требало да у другом колу заигра на свом терену. Ако се рок не испоштује, Румљани ће домаће утакмице играти у Сремској Митровици.

"Први пут у историји један румски фудбалски клуб је у такмичењу савезног ранга. Веома смо поносни на ту чињеницу и пред нама је један мукотрпан рад и велики задатак да се што боље прикажемо у савезном рангу. Ми смо се за пет година попели за четири ранга више, са шестог на други. Ако се укаже прилика идемо до краја, трудићемо се па како испадне", рекао је Милорад Батало, председник ГФК „Словен“ Рума.

Стручни штаб је оформљен на време, одмах по завршетку успешне сезоне у Српској лиги Војводина. Припреме, које су почеле крајем јуна, су увелико у току на стадиону Словена, Јединства и Спортском центру Гимназиум у Руми.

"Припреме протичу у најбољем реду, добро се ради, имамо јако добре услове за рад. Преостаје нам представљање нових играча, а још смо у фази склапања тима и желимо што раније да имамо оформљену екипу. Како смо нови у овој лиги, то ће ићи мало теже, али ја се надам да ћемо спремни дочекати прво коло", истакао је Брана Илић, спортски директор.

У новој сезони шеф Стручног штаба је Драган Аничић Аника, доказан фудбалски стручњак на овим просторима.

"Мислим да ћемо направити праве ствари и поставити Словен и Руму где реално и заслужује да буде на мапи Србије. Покушаћемо да у наредном периоду комплетирамо екипу. За ове летње припреме имамо добре услове, три терена, теретану. Веома сам задовољан и мислим да смо до сада урадили добар посао, мадa нам предстоји још доста посла. Ја увек имам високе циљеве и знам да је свима у првој сезони битно да клуб опстане у рангу такмичења у који је тек ушао. Неке наше амбиције су да будемо у плеј офу, дакле међу осам екипа, али што да не да покушамо да направимо и корак више", рекао је Аничић.

Представљена су и појачања па ће осам нових играча у предстојећој сезони бранити боје Словена: Михајло Драгићевић, голман из РФК Нови Сад, Стефан Вилотић, штопер из Хрудима Чешка, Милош Остојић, штопер Звијезда  БиХ, Стефан Стефановић, везни играч Раднички СМ, Немања Јовичић, штопер из Металца, Бошко Тривић, бек Телеоптик, Никола Матић, штопер и леви бек Инђија и Владимир Илић, десни бек Раднички СМ.
donor
donor
donor
donor