img

Вести

Културно лето 2024 - Омаж румским уметницима

img

Print

Доделом новчаних награда најбољим ученицима наше општине и концертом Драгане Мирковић, 28. јуна, је у Руми започела двомесечна манифестација Културно лето.

Румљани су већ навикли да сваке године програм обилује жанровски и уметнички различитим културним формама и садржајима.

Звуци тамбуре, класична, рок и поп музика, традиционалне ноте, прекаљени извођачи народне музике, заиста све је то обележило претходне године и Руму позиционирало, не само у центар збивања у Срему, него и шире, с обзиром на квалитет и бројност програма.

Тако ће бити и ове године, јер су организатори припремили квалитетне концертне, позоришне, ликовне, филмске и књижевне програме.

Ослушкујући глас грађана организатори су се одлучили да у фокусу ове године буду румски уметници, музичари, песници, па је тако овогодишња манифестација својеврсни омаж нашем граду и општини.

Имаће Румљани и те како прилике да чују, виде, прочитају, али пре свега уживају у веома квалитетним уметничким програмима локалних аутора.

Покровитељ Kултурног лета је Општина Рума, а у реализацији програма учествују Kултурни центар "Брана Црнчевић“, Завичајни музеј Рума, Градска библиотека "Атанасије Стојковић” и Туристичка организација Општине Рума.

Програм манифестације
donor
donor
donor
donor