img

Вести

Рума домаћин Покрајинског такмичења у пружању прве помоћи

img

Print

Црвени крст Војводине, као референтна институција у области пружања прве помоћи, традиционално организује Покрајинско такмичење у пружању прве помоћи и реалистичком приказивању повреда, обољења и стања за ученике основних и средњих школа из градова и општина на територији Аутономне Покрајине Војводине у Руми, на Градском тргу и ужем центру Руме.

Већ 56 година, ова манифестација окупља преко 800 волонтера, различитог узраста и професија, укључујући професоре, лекаре, студенте, луде добре воле, који улажу своје слободно време у службу хуманости и организацију Црвеног крста, без икакве материјалне надокнаде.

Због великог броја такмичарских екипа (подмладак и омладина), манифестација ће се одржати у два дана, 8. и 9. јуна (субота и недеља), а у недељу ће победничка екипа Црвеног крста/крижа Федерације Босне и Херцеговине бити наш гост.

На финалном такмичењу у недељу 9. јуна 2024. године, учествоваће 12 најбољих екипа подмлатка и 12 екипа омладине у области пружања прве помоћи, под присуством званичника из различитих институција, сарадника и пријатеља Црвеног крста Војводине, док ће екипа ЦК Федерације Босне и Херцеговине наступати ревијално.

Програм

 
donor
donor
donor
donor