img

Вести

Обавештење - артиљеријско гађање на полигону у Никинцима

img

Print

Јединица Војне поште 2342-8 Никинци обавештава грађане да ће се извођења артиљеријског опитног гађања вршити од 25. до 29. децембра 2023. године, на полигону у Никинцима, у времену од 8.00 до 18.00 часова.

У реонима Буђановаца, Брестача, Доњег Товарника, Огара, Обрежа, Грабоваца, Витојеваца, Платичева, Хртковци, Јарак и Никинаца, забрањено је кретање, задржавање и боравак људи, стоке, моторних возила и сточне запреге ради њихове личне безбедности. Границе опасног подручја биће обележене таблама упозорења, а на прилазним путевима стајаће стажари и полицијски службеници чија се наређења морају строго поштовати.

У току извођења гађања на територији војног полигона Никинци постоји могућност да ће остати неексплодираних пројектила који представљају опасност за лица која им се приближе или их дирају. Војска упозорава становништво да је најстроже забрањено свако прикупљање или дирање нераспрснутих зрна и да су при наиласку на таква зрна, дужни да о томе обавесте органе полиције или најближу команду Војске Србије.

Свако лице које претрпи материјалну штету због извођења гађања је у обавези да то пријави Војној пошти 2342-8 Никинци, најкасније до 5. јануара 2024. године.
donor
donor
donor
donor