img

Вести

Почело асфалтирање Индустријске улице - Реконструкција 5,5 километара дуге саобраћајнице

img

Print

У Руми се реализује још један инфраструктурни пројекат на добробит свих грађана. Заједно са Јавним предузећем „Путеви Србије“ започета је реконструкција Индустријске улице у Руми, најдуже у нашем граду, где се радови простиру на 5.5 километара коловоза.

У питању је пројекат од виталног значаја за наш град, с обзиром на то да је реч о најпрометнијој улици, поготово оптерећеном великом фреквенцијом теретног саобраћаја, у којој је коловоз био у изузетно лошем стању.

Индустријска улица, иако на ободу Руме, је заправо једна права жила куцавица нашег града, у њој је смештен велики број компанија и свакодневно, због посла, више хиљада радника пролази њоме, истакла је председница Општине Рума Александра Ћирић Бошковић, која је данас обишла деоницу улице која се асфалтира у близини нове аутобуске станице.

"Председник Србије Александар Вучић је приликом своје посете Руми обећао помоћ у реализацији овог значајног пројекта, то обећање је испунио и паралелно су кренули радови на два краја Индустријске улице, у близини Ватрогасно – спасилачке станице и код новоизграђене раскрснице кружног тока Ригов млин", изјавила је председница Ћирић Бошковић.

Механизација Сремпута радове спроводи у фазама, уклања се стари асфалт, са два слоја камена се ојачава подлога, пре него што машине приступе наношењу два слоја асфалта.

У насељеном делу Индустријске улице који се простире од Железничке до Улице Владимира Назора радиће се и нивелација шахтова, што је до сада био велики проблем.

Свеобухватним радовима на више значајних локација у граду у потпуности се на боље мења слика Руме, доприноси се већој безбедности у саобраћају, а сваки пројекат за модернију општину реализује се у договору са грађанима.
donor
donor
donor
donor