img

Вести

Дечије одељење румског Дома здравља у потпуно новом руху

img

Print

Након вишемилионских улагања у набавку нових санитетских возила, више савремених ултразвучних апарата, мамографа, Општина Рума је започела и уређење одељења, како би адекватне услове имали и пацијенти и медицинско особље.

Први радови обухватили су адаптацију дечијег одељења, а потом креће парцијално реновирање читаве зграде, поручила је председница Општине Рума Александра Ћирић Бошковић приликом данашње посете румском Дому здравља.

"Посебан сегмент у нашем раду заузима област здравствене заштите, па је тако и у овој години Општина Рума инвестирала значајна средства за унапређење ефикасности и квалитета рада Дома здравља Рума. Корак по корак мењамо и естетску слику саме установе, али и квалитет пружања здравствених услуга", истакла је председница Ћирић Бошковић.

Радови на адаптацији Дечијег одељења улазе у сам финиш, а већи део просторија је већ у новом руху.

Сада ће се прегледи обављати у модерним ординацијама, медицински и технички опремљеним, украшеним дечијим мотивима.

Током реновирања извршена је замена водоводне, електро енергетске мреже, постављање нових подова, керамике, неопходних санитарија, канцеларијског намештаја и медицинске опреме, радијатора и клима уређаја.

Реновиране су и чекаонице, па ће родитељи са својом децом сачекати заказани термин за лекарски преглед у далеко пријатнијем и конфорнијем амбијенту.

"Ове промене представљају део нашег преданог рада на унапређењу здравственог система у Руми, а радујемо се даљим корацима ка још бољој и ефикаснијој примарној здравственој заштити", закључила је председница Ћирић Бошковић.

Директорица Дома здравља "Рума" др Јелена Стојанац Мрачевић се захвалила Општини Рума на континуираном улагању у установу, нагласивши да је само ове године уложено близу 50 милиона динара.

"Ово је једна од најсвеобухватнијих обнова дела Дома здравља од његовог отварања тачније од 1976. године. Надам се да ће нашим малишанима бити лакше да преброде и превазиђу страх од белог мантила у овако пријатном окружењу", казала је директорица Стојанац Мрачевић.
donor
donor
donor
donor