img

Вести

Нове лопте за румске одбојкашке клубове

img

Print

Спорт, важан сегмент позитивног психофизичког развоја и усмерења младих, али и популарна активност нешто старијих, наилази на пуну подршку наше општине.

Ослушкујући потребе суграђана покренута је велика акција обнове старих и изградње нових дечијих и спортских игралишта. На више локација широм општине изведени су радови на уређењу отвореног простора за спорт и рекреацију, али исто тако завршени су и значајни пројекти унапређења спортске инфраструктуре адаптација школских фискултурних сала и румске спортске хале.

Поред суфинансирања рада клубова, термина за тренинге, локална самоуправа настоји да сама, или у сарадњи са републичким или покрајинским спортским институцијама, обезбеди и разне донације спортским колективима у виду спортске опреме и реквизита.

Председница Општине Рума Александра Ћирић Бошковић присустовала је вечерас заједничком тренингу одбојкашких секција нашег града - ЖОК „Рума" и  ОК „Словен", у реновираној фискултурној сали ОШ „Змај Јова Јовановић”.

Одбојка је најпопуларнији женски спорт у Србији и тренутно румски клуб, члан Прве војвођанске лиге, окупља близу 100 одбојкашица. Мушки одбојкашки клуб је након дужег временском периода покренуо своју школу одбојке и више од 30 чланова брани боје Словена.

Председница је посету искористила да се додатно упозна са актуелностима у румским одбојкашким клубовима, да саслуша њихове тренутне потребе и предочи им општинску политику у области спорта за 2024. годину.

Такође, председница Ћирић Бошковић је уручила представницима  клубова и нове лопте и пожелевши им успеха у наставку сезоне.

„Изузетно ми је драго што видим осмехе на лицу деце, да су посвећени спорту и зато сам сигурна да ће Рума изнедрити нове репрезентативце наше земље. Ми се трудимо да деци обезбедимо све услове за бављење спортом, да их одмалена усмеримо ка здравом начину живота, зато смо и рекордна средства уложили у унапређење спортске инфраструктуре. Подела спортских реквизита само је један додатни стимуланс клубовима, леп гест који им даје до знања да ће у Општини Рума имати увек ослонац“, казала је председница Ћирић Бошковић.
donor
donor
donor
donor