img

Вести

Подршка Општине Рума и у санирању последица пожара у сали Бокс клуба „Словен“

img

Print

У великом пожару, који се догодио почетком новембра, у потпуности је изгорела сала Бокс клуба „Словен" Рума. Пожар је однео све што је овај румски боксерки клуб деценијама улагао у објекат.

Око 50-ак боксера свих узрасних категорија тренирало је свакодневно у поменутој сали надомак румске Гимназије, која је дом Бокс клубу „Словен” већ 30 година.

Општина Рума је одмах реаговала, обезбедивши клубу термине за тренинг у Спортском центру „Рума", a најављена је и нова помоћ, како би млади боксери поново имали све неопходне услове за бављење спортом.

Тим поводом председница Општине Рума Александра Ћирић Бошковић обишла је згариште некадашње сале и разговарала са Зораном Јовичићем секретаром Бокс клуба „Словен“. Сходно могућностима Општина Рума ће, у сарадњи са другим институцијама, помоћи изградњу спортске сале, како би овај простор поново био место окупљања младих људи који се баве спортом.

Поред Бокс клуба „Словен“ на истој локацији смештене су и просторије Удружења Словенаца "Емона", па је тако друштво које у Срему броји 385 чланова, махом из наше општине, такође остало без дома.




donor
donor
donor
donor