img

Вести

Музички спектакл у Руми за дочек Нове године - Концерт Мирослава Илића, Аце Лукаса и Митра Мирића

img

Print

У најлепшој новогодишњој ноћи Румљани, а верујемо и бројни грађани околних општина, уживаће на румском Градском тргу у концертима легендарних певача, доајена народне музике, Мирослава Илића, Митра Мирића и Аце Лукаса.

Према планираном распореду први ће на бину 31. децембра у 18 часова изаћи Мирослав Илић, у 20 часова на позорницу ступа Аца Лукас, док ће од 22 часа за Румљане певати Митар Мирић.

Сјајан музички програм употпуниће ватромет, али и пратећи садржаји о чему ће више бити речи у наредним данима.

Поводом великог новогодишњег концерта данас је у Градској кући у Руми одржана конференција за медије, на којој су говорили председница Општине Рума Александра Ћирић Бошковић и култни певачи наше музичке сцене Мирослав Илић и Митар Мирић.

"Сви заједно радимо на томе да ова ноћ буде испуњена љубављу, срећом и весељем. Верујем да ће дочек Нове године на Румском тргу бити посебан и да ћете уживати у сваком тренутку проведеном са својим вољенима. Посебно желим да истакнем захвалност нашим драгим уметницима што су одвојили време и прихватили наш позив да приреде Румљанима одличну забаву. Позивам све да нам се придружите у овој магичној ноћи, да заједно прославимо прелазак у ново поглавље и да створимо успомене које ће нас пратити кроз целу наредну годину", казала је председница Ћирић Бошковић.

Биће то заиста вече за памћење у Руми, вече добре народне музике, поручио је Мирослав Илић.

"Ја се радујем искрено и то није флоскула, радујем се где год да наступам, давних година сам често наступао у Руми, публика ме воли и са нестрпљењем очекујем нови концерт. Што се мене тиче спреман сам к`о запета пушка и учинићу све да то буде право новогодишње вече за памћење. Наш репертоар обећава добру забаву. Румљанима унапред желим много среће и здравља у наредној години. Ко год се буде одлучио да проведе вече са нама двојицом неће се покајати", уз осмех је константовао Мирослав Илић, кога ће у новогодишњој ноћи пратити изврсни оркестар Мише Мијатовића.

Митар Мирић врло добро познаје Руму, тако да ће за њега, како је рекао, концерт у нашем граду бити не пословни ангажман, већ приватни ужитак.

"Мени је драго што ћу певати у Руми, могао бих рећи мојој Руми, јер овде сам давно живео и одавде почињао да правим каријеру. Мој пут од Бијељине је водио управо преко Руме и Сремске Митровице. У Руми сам живео на Тиволу, пре 40 година. Сада се све променило, али ја из Руме носим најлепше утиске. Репертоар се зна, спремни смо, ми практично вежбамо 50 година и провод ће бити загарантован и што се нас тиче можемо и сада да почнемо", рекао је Мирић.
donor
donor
donor
donor