img

Вести

Положен камен темељац за изградњу спортске хале у Путинцима

img

Print

Нова фискултурна сала путиначке школе ОШ „Доситеј Обрадовић" биће на понос свих мештана, а ученици ће коначно имати адекватне услове за наставу физичког васпитања, као и за рекреативно бављење спортом.

Влада АП Војводине и Општина Рума започели су реализацију најзначајнијег спортског пројекта изградње фискултурне сале, по свим габаритима уистину праве спортске хале, у дворишту путничке основне школе, у којем је смештен и предшколски објекат румског вртића Полетарац".

Председница Општине Рума Александра Ћирић Бошковић положила је данас, заједно са председником Савета МЗ Путинци Бранком Мандићем, камен темељац за изградњу спортске хале.

Фискултурна сала је предуслов за здрав развој деце, а заправо сва локална политика усмерена је ка деци, ка подизању квалитета живота у нашој општини и обеђивању услова за њихово срећно одрастање и радосно детињство, истакла је председница Општине Рума Александра Ћирић Бошковић.

Више од 300 малишана бавиће се спортом у савременој фискултурној сали димензија 55х35 метара, укупне бруто површине од близу 2.500 метара квадратних.

Пројектом је планирано да на приземној етажи спортске сале доминара терен димензија 40х20 метара, чија примарна намена рукометног терена може бити  прилагођена и за друге спортове. Поред терена у приземљу су планирани и пратећи елементи, улазни хол, свлачионице, канцеларије, оставе и  мокри чвор.

Галерија сале је планирана већим делом за трибине и то главног капацитета 162 места, те помоћну трибину на јужној страни објекта капацитета 94 места.

Изградња хала са собом доноси и нова уређења околних улица, истиче Бранко Мандић, па ће радови наредне године обухватити и прилазне улице новом објетку: Косовску, Лењинову и Улицу крајишких бригада.

35 година сви су обећавали да ће се градити спортска хала, три и по деценије смо то чекали. Сад смо хвала Богу коначно кренули у тај посао, средства су обезбеђена. Што се тиче деце, ово је феноменална ствар. Ова спортска сала ће бити дом деци из нашег села, али и из Доњих Петроваца и Жарковца. Наш рукометни клуб наредне године слави јубилеј 50 година постојања и надам се да ћемо то у новој хали прославити. Заиста смо пресрећни, толико смо година чекали ово, да бисмо сада лако заплакали од среће“, казао је Бранко Мандић.

Објекат ће бити изграђен по свим важећим стандардима, са најквалитетнијим материјалима, са адекватном термоизолацијом, модерном гуменом спортском подлогом и керамиком прве класе.

Пројекат изградње фискултурне сале је Влада АП Војводине подржала са чак 250 милиона динара, а укупна вредност је процењена на око 412 милиона динара.

Нови објекат биће доступан не само ђацима, већ и спортским клубовима и мештанима за пригодне активности.

Пре званичног почетка радова Радомир Клинцов, парох путиначки, освештао је камен темељац за изградњу будуће хале.

Рок за завршетак радова је децембар 2024. године.
donor
donor
donor
donor