img

Вести

Дечија оаза у Планинској улици у Руми – Сремпут донирао ново рукометно игралиште

img

Print

До пре годину дана обична ледина, сада употпуњена спортско - рекреативна целина. Тако данас изгледа Планинска улица у Руми, која је почетком године добила од Општине Рума уређено модерно дечије игралиште, трудом и залагањем самих становника улице простор је оплемењен и лепим летњиковцем, а на радост малишана у овом северо­источном делу града, данас се приводе крају радови и на изградњи игралишта за рукомет и мали фудбал.

Реч је о игралишту, једном, од два, које је нашој општини донирало предузеће „Сремпут“.

Ово је још један корак ка стварању пријатног и безбедног окружења за нашу децу, али и за све грађане који уживају у спортским активностима, нагласила је председница Општине Рума Александра Ћирић Бошковић приликом данашњег обиласка завршних радова.

„Верујем да ће ово улагање допринети свим мештанима, ове и околних улица, а деца ће имати прилику да одрастају у окружењу које подстиче активност, здрав живот и међусобно повезивање. Ми смо се потрудили да сваки део наше општине, има уређено дечије игралиште, а не као раније да то буде привилегија насеља у строгом центру“, поручила је председница Ћирић.

„Овде има доста малишана различитог узраста којима је било потребно још направити један адекватан простор за спорт и рекреацију. Терен за рукомет и мали фудбал са овим игралиштем, које смо изградили почетком године, представља једну лепу спортско-рекреативну целину. Мештани овог дела улице су се такође потрудили, изградили су сами овај леп летњиковац како би и они могли, као старији, да уживају током пролећа и лета са својим малишанима“, истакла је председница Општине Рума и додала да су становници ове и околних улица прави пример комшијске слоге, који заједничким снагама раде на унапређењу свога краја, али и да и те како знају и да чувају све оно лепо што краси њихов крај.

Након завршетка радова на асфалтирању игралишта следи исцртавање терена и постављање голова.
donor
donor
donor
donor