img

Вести

"Безбедан град" - Пројекат за већу безбедност свих грађана

img

Print

Настојећи да повећа безбедност свих грађана Општина Рума, у сарадњи са државним органима, реализује пројекат "Безбедан град".

Циљ пројекта је повећање безбедности у саобраћају и на јавним површинама, што је основни предуслов грађења боље заједничке будућности и бољег живота за све грађане наше општине.

Пројектом су на територији наше општине постављена три различита система видео надзора:

1. Систем за мерење тренутне брзине кретања возила (6 локација у Руми);

2. Систем видео надзора са препознавањем регистарских таблица возила (8 локација - приступни путеви у Руму);

3. Систем видео надзора јавних површина (око 40 локација у Руми и у селима на територији наше општине).

За потребе пројектованог система безбедности саобраћаја и јавних површина израђена је и комуникациона мрежа са оптичким интернетом, која повезује локације видео надрзора са мониторинг центром, који је смештен у Полицијској станици Рума.

Тим поводом председница Општине Рума Александра Ћирић Бошковић посетила је румску Полицијску станицу, предочивши начелнику ПС Рума Милану Мијалчићу очекивања да ће пројекат допринети безбеднијем животу суграђана, посебно деце, те да ће Рума бити потпуно безбедан град.

"Желимо да учинимо живот у нашој општини што безбеднијим. Видео надзор је у функцији, камере снимају. Радари су такође постављени, али се за њих чека сертификација, да би они могли да мере брзину и да снимају таблице и о њиховом пуштању у рад јавност ће бити благовремено обавештена. Апелујем на све грађане, на све возаче да воде контролу о брзини кретања својих возила и да буду савесни у циљу и своје безбедности и безбедности других људи", изјавила је председница Ћирић Бошковић.
donor
donor
donor
donor