img

Вести

Почела комплетна реконструкција Павловачке улице

img

Print

Грађани Павловачке улице ће захваљујући заједничком пројекту Општине Рума и Владе АП Војводине добити потпуно уређену улицу са новом канализационом, телекомуникационом и електро мрежом, са технолошки савременом јавном расветом, новим ћупријама и коловозом.

Наш град ће добити једну модерну улицу, која ће моћи да одговори великој фреквенцији саобраћаја, с обзиром на то да је Павловачка улица најбржа веза за пут ка Врднику, поручила је председница Општине Рума Александра Ћирић Бошковић.

Због сложености пројекта и дужине улице од близу 1.3 километра, радови се спроводе у фазама. Прва фаза обухвата деоницу од Геронтолошлог центра "Срем" до Лењинове улице и тренутно АД "Сремпут" изводи подземне радове на канализационој и телекомуникационој мрежи.

"Добићемо једну заиста модерну и лепо уређену улицу на радост свих грађана. Сва електро и телекомуникациона мрежа биће под земљом, решавамо и проблем са старом канализационом мрежом. Урадиће се нов коловоз, пешачка и бициклистичка стаза, тако да овај прилаз Руми из правца Врдника биће врло леп и ова улица након више деценија ће бити адекватно уређена", истакла је председница Ћирић Бошковић.

Планираном динамиком прва фаза радова би требала да се заврши на пролеће, док ће целокупна реконструкција улице трајати две године.

Председница Ћирић Бошковић се током обиласка радова у Павловачкој улици осврнула и на почетак радова у Индустријској улици у близини зграде ватрогасно-спасилачке станице, али и на крај радова на изградњи кружног тока код Риговог млина.

"Индустријска улица је најфреквентнија улица у граду, оптерећена је теретним саобраћајем и коловоз је заиста у лошем стању. Председник Србије Александра Вучић је приликом своје посете Руми обећао помоћ у реализацији овог значајног пројекта. То обећање је испунио, кренула је реконструкција која ће обухватити 5.5км дугу деоницу. Наравно и тај пројекат радимо по фазама, како се не би цела улица затворила за саобраћај. Што се тиче Риговог млина тај кружни ток ће бити сразмеран фреквенцији саобраћаја. Велики број теретних возила пролази туда, много радника је запослено у компанијама у индустријској зони, а наравно то је и из правца Сремске Митровице главни улаз у наш град", казала је председница Ћирић Бошковић.
donor
donor
donor
donor