img

Вести

Нова спортска опрема стигла и у Стејановце

img

Print

Фудбалски савез Србије наставља са лепом праксом обиласка фудбалских клубова по мањим срединама и донацијама у виду спортске опреме.

Директор млађих селекција Никола Лазетић посетио је данас Стејановце и представницима ФК "Борац" уручио је спортску опрему, гарнитуру дресова за играче и голмане, мајице и лопте.

У разговору са представницима Општинског фудбалског савеза и локалне самоуправе, начелником Општинске управе Душаном Љубишићем,  некадашњи репрезентативац наше земље је информисан и о општинским улагањима у спорт, а са представницима управе клуба и фудбалерима анализирао је тренутну ситуацију и могућности унапређења стања у фудбалу у мањим срединама.

Осврнувши се на акцију Фудбалског савеза Србије, Лазетић је указао да је суштина скренути пажњу јавности да се фудбал не игра само на великим стадионима, већ напротив, да је од пресудног значаја да се он игра у малим срединама, на сеоским игралиштима.

"Сви наши репрезентативци и садашњи и бивши су у највећем броју случајева прве кораке направили на оваквим сеоским фудбалским игралиштима. Стога, јасна је наша намера да као ФСС дамо ветар у леђа и једну огромну подршку малим фудбалским срединама и преданим радницима који се боре за будућност нашег фудбала. Кључ опстанка је и у подршци државе и локалне самоправе и драго ми је да фудбалски клубови имају ослонац у Општини Рума. Ми ћемо као Савез дати све од себе да помогнемо свим клубовима од најнижих лига, до елитног ранга такмичења, зато и обилазимо клубове, разговарамо са њима да видимо шта је то конкретно што можемо да помогнемо већ сада", изјавио је Лазетић.

Представници ФК "Борац" су Лазетићу предочили изазове са којим се сусреће мали сеоски клуб, похваливши улагања локалне самоуправе у унапређење спортске инфраструктуре.  У претходном периоду на фудбалском игралишту у Стејановцима постављени су рефлектори, урађен је заливни систрем, а обновљене су клупске свлачионице. Највећи дефицит је свакако број деце, па је тако изузетно тешко доћи у ситуацију као некада, да готово сви првотимци буду из Стејановаца.

ФК "Борац" се тренутно такмичи у Општинској фудбалској лиги Рума.
donor
donor
donor
donor