img

Вести

Нови број Информатора „Рума на 1. месту" - Градимо бољу будућност!

img

Print

Поштовани суграђани,

На измаку 2023. године, новим бројем румског информатора „Рума на 1. месту“, желимо да вам пружимо детаљан увид у све оне активности локалне самоуправе које су допринеле да текућа година понесе епитет веома успешне.

Одговорност, озбиљност и предани рад - речи су које најбоље описују наше напоре да се системски унапреде сви аспекти живота грађана.

На делу смо показали да радимо на унапређењу квалитета живљења на глобалном плану, битни су нам ауто-путеви, инвестиције, јер они доносе бољи живот грађанима.

Међутим, исто тако смо у пракси показали да подједнако мислимо и на локалне потребе становника, да су нам општински путеви који повезују наша села, исто тако важни, као и нови ауто-путеви. Желимо да свако насеље у нашој општини буде управо то место идеално за живот.

Велику помоћ и подстрек да истрајемо нашој борби за бољу будућност грађана имамо од председника Србије Александра Вучића, републичке и покрајинске владе. Држава је препознала чињеницу да се не повлачимо пред проблемима, него да се одлучно хватамо у коштац са њима и један по један их решавамо и зато нам пружа подршку у свим капиталним пројектима.

Оно што је деловало некад нерешиво, готово немогуће оствариво, попут „гашења“ еколошке црне рупе наше општине – градске депоније, време је показало да је могуће када се стрпљиво, стручно и плански ради.

Деценијама је та локација уз магистрални пут М21, на само пар километара ваздушне линије од центра града, била у запећку, нико њоме није хтео да се бави.

Заједнички пројекат Општине Рума и Министарства заштите животне средине, доскорашње ругло нашег града, претвориће у зелену оазу.

Реализовали смо низ пројеката како би услови образовања били подједнаки за сву децу. Уложили смо рекордна средства у обнову градских институција културе, али сеоских домова културе и унапређење свеукупне туристичке понуде у нашој општини.

Вреднујемо и награђујемо успехе наших ученика, студената и спортиста.

Финансирамо читаву лепезу мера социјалне политике, од добро познатих бесплатних уџбеника за све основце, бесплатног вртића за сву децу, новчаних помоћи за труднице и породиље, субвенционисаног превоза, вантелесне оплодње, до новчане помоћи за децу оболелу од тешких и малигних обољења и још много тога по чему смо јединствени у нашој земљи. Такав случај је био и са исплатом општинске новчане помоћи грађанима за санирање последица штете, коју је током јула проузроковала елементарна непогода погодивши регион Срем.

Рекордна инфраструктурна улагања дала су нову геостратешку димензију нашој општини. Рума је сада чврсто позиционирана на чворишту најважнијих путева у нашој земљи, а то раскршће путева је нови подстицај за убрзани развој и баш зато ни Рума, ни Србија не смеју да стану!

Настављамо и даље са великим капиталним улагањима. Година 2024. биће година равномерног развоја и улагања у инфраструктуру, образовање, здравство, социјалну бригу и заштиту, културу и спорт.

Наша визија подразумева стварање што бољих услова живота и рада наших суграђана. Желимо да наша општина буде што напреднија и боља, да буде узор другим општинама.

Заједно сањамо снове и мењамо нашу општину на боље, испуњавамо обећања, а свака наша активност има за циљ још бржи напредак наше локалне заједнице.

И најважније, драги суграђани, све то чинимо ослушкујући ваше потребе. Ваше иницијативе постају наши приоритети.

Поштовани суграђани, Ви сте Рума, а Рума је на 1. месту и то ће и увек бити тако!

Ваша председница Општине Рума

Александра Ћирић Бошковић

 

ИНФОРМАТОР БРОЈ 3 - РУМА НА 1. МЕСТУ

 

 

Информатор број 1 - Наша Рума

Информатор број 2 - Рума на 1. месту
donor
donor
donor
donor