img

Вести

Уз помоћ Покрајине завршена нова фаза реконструкције Културног центра

img

Print
Настојећи да поврати некадашњи сјај свим важним објектима за културни и друштвени живот, Општина Рума у последње две године системски, уз подршку виших нивоа власти, улаже средства у обнову установа културе.

Културни центар, Градска библиотека и Завичајни музеј су више од обичних културних институција у нашој општини, они имају идентитетски значај за нас и зато су улагања континуирана, поручила је председница Општине Рума Александра Ћирић Бошковић, која је данас обишла завршене радове на обнови Културног центра "Брана Црнчевић".

Културни центар је место окупљања Румљана, место савремене уметности. Рума је и фестивалски град, а Културни центар домаћин бројних културно-уметничких манифестација, па ће на пригодан начин сви гости наше општине бити дочекани.

"У сарадњи са Министарством културе кренули смо у реконструцију Културног центра, заменили прошле године седишта и под у Великој дворани, по нама сигурно најлепшој сали у нашој земљи. Ове године смо уз помоћ Покрајинског секретаријата за културу урадили репарацију Велики сцене, па тако сада наш Културни центар има једну од најопремљенијих сцена у Срему и једна је од ретких установа у земљи која има могућност и ротације бине", изјавила је председница Ћирић Бошковић.

Поред радова у Великој дворани, Покрајина је финансирала и комплетну реконструкцију мокрих чворова. Сада су сви садржаји Културног центра достојни реномеа велике установе културе, истиче Катарина Филиповић директорица румског Културног центра.

"Јулско невреме које је однело кров са објекта је причинило штету и на самој бини. Уз подршку Покрајине реконтруисан је прво кров,  потом и сама бина, а затим и тоалети. Сви радови су изведени веома квалитетно, бина испуњава све позоришне стандарде. Реконструкција тоалета је подразумевала и уградњу препумпне станице, тако да неће бити изливања канализације, само одржавање нашим спремачицама ће бити много лакше и заиста смо презадовољни улагањима у нашу установу, а највећу корист ће имати свакако наши посетиоици, тј. публика", казала је Катарина Филиповић.   

Општина Рума наставља и наредне године да конкурише на конкурсе министарства и секретаријата, али ће, како је рекла председница Ћирић Бошковић, издвојити средства и у буџету како би сви важни објекти добили изглед какав и заслужују.
donor
donor
donor
donor