img

Вести

Одржана 36. седница Скупштине општине Рума

img

Print

Данас је у Културном центру "Брана Црнчевић" одржана седница Скупштине општине Рума на којој су одборници усвојили Извештај о извршењу Одлуке о буџету Општине Рума за првих девет месеци ове године. Приходи и примања буџета Општине Рума за период од 1. јануара до 30. септембра 2023. године остварени су у укупном износу од 2.292.550.912,81 динара и у односу на планиране приходе у 2023. години остварени су са 49,37%.

Председник СО Рума, Стеван Ковачевић, рекао је да извештај потврђује да Општина Рума има стабилне изворе финансирања, да је буџет на здравим ногама, сви показатељи говоре у прилог томе да је и даље највећи прилив по основу пореза на доходак, то значи да привредни субјекти у Општини Рума успешно послују и за нас у локалној самоуправи то значи да смо на најбољем путу да све зацртане планове и програме за ову годину испунимо.

"Уз очекивања значајних прилива и у последња три месеца ове године можемо очекивати да ће проценат извршења буџета за 2023. годину бити у високом проценту и то је добра вест за грађане", изјавио је Ковачевић.

Неколико тачака дневног реда односило се на рад јавних предузећа. Дата је сагласност ЈП "Водовод" и ЈП "Комуналац" за набавку опреме и механизације. Председник СО Рума Стеван Ковачевић очекује да ће се набавком опреме ова два јавна предузећа поставити на такве основе да могу удовољити захтевима грађана што се тиче квалитета комуналних услуга.

Као и претходних година поводом Дана општине Рума и славе града биће додељене награде и признања појединцима који су у периоду који је иза нас дали значајан допринос развоју делатности којима се баве и развоју Општине Рума.

"Ове године ћемо доделити једно признање почасни грађанин Општине Рума, једну румску повељу и већи број захвалница најистакнутијим појединцима. Наша обавеза је да препознамо оне који су најуспешнији међу нама, да покажемо да смо као заједница свесни њиховог доприноса, да знамо тај допринос да ценимо јер то је и наш залог да ћемо дати подстицај и млађим генерацијама да напредују у својим пословима, да буду грађани који дају допринос развоју наше локалне заједнице. Претходне две године нисмо додељивали признање почасног грађанина зато што нисмо имали предлоге за које је комисија проценила да заслужују да понесе то признање. Не желимо да ни на који начин девалвирамо то признање и додељујемо га у оном моменту када кандидати заиста то и заслужују. Ове године предлог је усвојен на седници да звање почасног грађанина понесе Ирена Вујовић, министарка за заштиту животне средине у Влади РС која је и као министар и као појединац дала значајан допринос решавању капиталних пројеката када је у питању заштита животне средине у Општини Рума", изјавио је Ковачевић.

За вршиоца дужности директора Завичајног музеја Рума именован је Урош Николић.
donor
donor
donor
donor