img

Вести

Велики корак напред за образовање у Руми - Кроз сарадњу са компанијом Хаитијан, до новог одељења Факултета техничних наука у нашем граду

img

Print

Општина Рума је била домаћин састанка представника новосадског Факултета техничких наука Нови Сад - Kатедре за машинство и компаније Хаитиан, која свој погон гради у радној зони "Румска петља".

-Радимо на томе да Рума постане студентски центар и да привучемо факултете да отворе своја одељења у нашем граду, поручила је председница Општине Рума Александра Ћирић Бошковић са званичног председничког facebook налога.

--Договорено је да се у кратком периоду усагласе детаљи, укључујући студијски програм и број уписаних студената, како бисмо што пре ушли у процес добијања акредитације. Први студенти могли би бити уписани већ наредне школске године, наводи се у саопштењу

-Ово је од непроцењивог значаја за Руму, која ће се овим уписати на мапу студентских центара у Србији, нагласила је председница Ћирић Бошковић и открила да је простор за ново одељење ФТН-а већ опредељен, да ће то бити објекат у Главној румској улици, у коме је некада била смештена Градска библиотека "Атанасије Стојковић".
donor
donor
donor
donor