img

Вести

Бронзана медаља за Марка Видаковића на Светским играма борилачких спортова

img

Print

Марко Видаковић, члан Савате бокс клуба "Рума" из Руме, освојио је бронзану медаљу у дисциплини комбат савате до 85кг,  на World Combat Games 2023 - Светским играма борилачких спортова, које су одржане од 28. до 30.10.2023. у Ријаду, Саудијска Арабија.

Ово је највеће међународно такмичење за неолимпијске спортове у борилачким спортовима, а за олимпијске спортове су значајније само Летње Олимпијске игре. Последње овакво велико међународно такмичење у организацији Sport Accord i sportova AIMS-a  одржано је у Санкт Петербургу 2013. године.

Осим Марка, савате бокс су представљали и Kристина Џолић, чланица Савате клуба "Војводина" из Новог Сада, која је освојила сребрну медаљу у дисциплини асу савате до 60кг и Јована Вукчевић, чланица истог клуба  у дисциплини асу савате до 70кг, која нажалост није успела да освоји медаљу.

Право наступа на великом такмичењу одређивала је Интернационална Савате Федерација на основу остварених резултата у овој и протеклим годинама на светским првенствима.

У нашем тиму били су међународни тренери Миодраг Ракић из Руме и Мирослав Оџић из Новог Сада као и међународне судије Маја Оџић из Новог Сада и Велимир Kарановић из Београда.

"Одлична организација и гостопримство домаћина из Саудијске Арабије допринели су да ове Светске игре борилачких спортова протекну у пријатној атмосфери и било је част учествовати на овако великом и значајном такмичењу", поручио је Миодраг Ракић.
donor
donor
donor
donor