img

Вести

Ефикаснији систем централног грејања у школи у Грабовцима

img

Print

У Основној школи „6. ударна војвођанска бригада“ у Грабовцима захваљујући средствима Општине Рума решен је дугогодишњи проблем неквалитетног и нерентабилног грејања.

Од ове зимске сезоне у школи је постављен нови савремени систем централног грејања, промењен је и енергент те се сада уместо угља, користи еколошки прихватљивији и економски исплативији природни гас.

У склопу радова изграђена је гасна подстаница, инсталиран је нови котао на гас, па ће тако грејање на гас поред веће топлотне ефикасности, смањења емисије загађења допринети и смањењу самих трошкова током грејне сезоне.

Председница Општине Рума Александра Ћирић Бошковић посетила је школу у Грабовцима, нагласивши да се локална политика подршке образовању темељи на принципу да сва деца, без обзира на место становања, имају исте услове за стицање знања.

Општина Рума континуирано улаже у будућност својих најмлађих грађана. Ово је више од улагања у инфраструктуру, ово је инвестиција у будућност ове месне заједнице, а самим тим и целе општине", изјавила је председница Ћирић Бошковић.

Школа је саграђена давне 1971. године, простире се на површини од 1.360 квадратних метара и дуги низ година се суочавала с изазовима у вези са грејањем.

Модеран систем централног грејања ће знатно побољшати услове боравка у школи ученицима и омогућити им топле и удобне учионице. Председница Ћирић Бошковић је након обиласка школе и разговора са просветним радницима, ученицима и представницима Месне заједнице Грабовци најавила нова улагања у ову образовну установу.

Грабовачку школу тренутно похађа 83 ученика и 10 предшколаца.
donor
donor
donor
donor