img

Вести

Завршава се комплетна реконструкција пута Платичево - Витојевци, механизација се одмах сели у Грабовце

img

Print

Како би се искористио пун гео-стратешки потенцијал наше општине, реализују се пројекти унапређења саобраћајне инфраструктуре, који не само да имају циљ да побољшају превоз путника и робе, већ и да повећају безбедност свих учесника у саобраћају.

Након недавно завршеног капиталног пројекта изградње ауто-пута Рума - Шабац, румска локална самоуправа окренула се ништа мање значајним пројектима локалног и регионалног карактера.

Након више од пет деценија започета је комплетна реконструкција  пута Платичево - Витојевци у дужини од 5,2 километра, а одмах по завршетку те деонице креће уређење деонице пута ка према селу Грабовци, па ће тако радови обухватити укупно 9,2 километра пута.

Завршним радовима на постављању другог слоја асфалта на путу Платичево - Витојевци данас је присуствовала и председница Општине Рума Александра Ћирић Бошковић.

"Реконструкција ове путне деонице је од великог значаја за становнике Платичева, али посебно за мештане Витојеваца и Грабоваца, јер је то њима једина и главна комуникација и са осталим селима и пре свега са остатком општине. Ми смо пут проширили са пет на шест метара, драго ми је да су људи задовољни и да се радови завршавају пре рока. Веома је важно нагласити да су села у јужном делу наше општине, а ту мислим пре свега на Витојевце и Грабовце, некако била запостављена, није се улагало у саобраћајну инфраструктуру. Ми то мењамо, имамо слуха за наше грађане, тако да ћемо у потпуности рехабилитовати и пут ка Грабовцима", изјавила је председница Ћирић Бошковић и нагласила да је рок за завршетак радова деонице ка Грабовцима 50 дана, али и да је пракса показала да се тај посао може завршити у краћем року.

Горан Радовић, одборник и мештанин Витојеваца, напомиње да је концентрација саобраћаја у селу далеко већа у односу на нека ранија времена, те да пола века стари пут није могао да одговори данашњој саобраћајној фреквенцији.

"Пут је сада проширен, урађен по европским стандардима, много нам значи јер се концентрација саобраћаја појачала, како због неких приватних фирми, како због Војводина шуме чији камиони свакодневно циркулишу, самим тим и број аутомобила се повећао по домаћинству тако да нам пуно значи. Грађани ће добити и ћуприје, сви смо веома задовољни и са еланом ћемо предочити Општини Рума нове пројекте који могу унапредити живот Витојевчана, што нам је свима у интересу", поручио је Радовић.

Изградњом новог ауто-пута теретни саобраћај кроз Платичево се драстично смањио, што је био један од највећих проблема за мештане села, а сада ће бити олакшан и одлазак до Витојеваца и Грабоваца, истакао је председник МЗ Платичево Александар Гардиновачки.

"Радимо паралелно више пројеката. У Платичеву је у току завршетак радова на Дому културе, реновирали смо кров, остао нам је још један мали део који планирамо да завршимо идуће године и онда полако крећемо у нове пројекте. Све зависи од потребе мештана, битно нам је њихово мишљење, па ћемо тако ући у наредне пројекте од 2024. године", рекао је Гардиновачки.

Општина Рума ускоро започиње и реконстрункцију целог путног правца Рума-Kраљевци-Добринци-Пећинци, а радовима ће бити обухваћен и пут Добринци - Доњи Петровци!
donor
donor
donor
donor