img

Вести

Отворен нови ауто-пут - Од Руме до Шапца за 15 минута, без путарине до Нове године

img

Print

Отворен ауто-пут Рума–Шабац, најзначајнија инфраструктурна инвестиција која спаја Срем и Мачву и уједно је најкраћа саобраћајна веза између Новог Сада и Београда са овим делом западне Србије и Републиком Српском. Деоницу чини ауто-пут кроз сремску равницу и нови мост на Сави код Шапца. Пут ће за саобраћај бити отворен у 18 сати, а до Нове године неће се наплаћивати путарина.

Отварању ауто-пута присуствовао је државни врх Србије, предвођен председником Александром Вучићем, а свечаности су присуствовали и председници општина Рума и Лозница, као и градоначелник Шапца.

До сада је 600.000 становника са обе стране Саве спајао магистрални пут и сталне гужве – убудуће ће се новом трасом од Руме до Шапца стизати за 15 минута.

Укупна дужина ауто-пута од Руме до Шапца са мостом преко Саве, која се пушта у јавни саобраћај износи 24,6 километара, а обухвата 440 метара повезаних са Фрушкогорским коридором, 22,08 км ауто-пута од Руме до Шапца, мост преко Саве дужине 1. 335 метара као и 700 метара дела деонице 3 до петље Дреновац.

Када следеће године буде завршена и брза саобраћајница до Лознице, од Подриња до престонице стизаће се за сат и 15 минута.

Председник Србије Александра Вучић је поручио да морамо да се боримо, желимо и тражимо више од себе.

„Ако не сањате снове за своју земљу, а шта сањате. Сваки изграђени нови километар ауто-пута је заједничка победа и државе и народа и истакао да су то велике ствари које мењају лице наше земље. Србија мора да иде напред, и морамо да будемо јединствени по свим питањима. И када нас притискају, морамо да стиснемо зубе и кажемо не дамо своје. Борићемо се да наша земља напредује брже и боље", рекао је Вучић на новоизграђеном мосту преко Саве.

Председница Општине Рума Александра Ћирић истакла је да је ово велики дан и за Србију и за Општину Рума, која ће новим ауто-путем бити још боље позиционирана на чворишту најзначајнијих путева у нашој земљи.

„Раскрсница путева је нов подстицај за још убрзанији развој наше Општине, јер само са добром саобраћајном везом можемо бити још атрактивнији за све инвеститоре који и даље исказују велико интересовање за улагање на нашим опремљеним радним зонама. Осим тога, ауто-пут Рума-Шабац је и додатни подстицај за већи број посетилаца у нашем граду и општини, а ми ћемо се као локална самоуправа и даље трудити да свим онима који дођу у нашу општину дамо разлог више да остану дуже код нас, и као инвеститори, и као посетиоци али и као будући становници Општине Рума“, поручила је председница Ћирић.

Председник Вучић се захвалио грађанима и свима који су учествовали у изградњи ове деонице ауто-пута и поручио да летвица мора стално да се подиже.

„Много тога морамо још да урадимо, али све што ново урадимо тражићемо још, да стално подижемо летвицу. Да радимо и градимо нашу Србију", рекао је председник Србије Александар Вучић.

Када у јануару наредне године крене да се наплаћује путарина, цена деонице Рума – Шабац ће износити 100 динара, 270 динара је за деоницу Београд - Шабац, а 170 динара је Београд-Рума. 
donor
donor
donor
donor