img

Вести

Трка за срећније детињство - Такмичење у којем су сви учесници и победници

img

Print

Више стотина румских малишана трчало је данас јубиларну 30. „Трку за срећније детињство", коју традиционално организује Црвени крст Рума, уз покровитељство Општине Рума.

Популарне уличне трке окупиле су у Главној улици мноштво деце, од румских предшколаца, до основаца и средњошколаца, а дечаци и девојчице су се такмичили у 22 категорије.

Спортско – рекреативну манифестацију отворио је председник СО Рума Стеван Ковачевић који је нагласио да малишани имају право на радосно детињство, а да је локална заједница дужна да им обезбеди услове за срећно одрастање.

„Ова манифестација доприноси генерално и стратегији у спорту да промовишемо различите спортове, масовност, здраве стилове живота и зато се као Општина појављујемо свих ових година као генерални покровитељи манифестације. Сигуран сам да ће ови малишани који се такмиче једнога дана одрасти у успешне грађане са којима ћемо се поносити, без обзира на то да ли ће се бавити спортом“, поручио је Ковачевић.

Секретар румског Црвеног крста Марко Ћулибрк сматра да највећи значај манифестације нису медаље, већ промоција правих вредности, солидарности и волонтеризма.

„Без обзира на медаље које су деца освојила трудимо се да сви буду победници и даље ћемо давати подршку да од наше деце правимо здраве људе“, истакао је Ћулибрк.

Овогодишњи мото трке је био „Имамо циљ, дођи на старт", а подршку у организацији пружили су Савез спортова Општине Рума и Атлетски клуб „Рума”, док су стартне бројеве  спонзорисали локални донатори.
donor
donor
donor
donor