img

Вести

Дечија недеља - Пријем за ђаке прваке

img

Print

Под слоганом „Велико срце деце Србије" ове године се одржава манифестација Дечија недеља која је посвећена унапређивању подстицајног, здравог и безбедног окружења у ком деца могу да развијају све своје потенцијале, као и вршњачкој и међугенерацијској толеранцији.

Целокупна недеља била је својеврсни фестивал дечијег стваралаштва, а школе су са својим ученицима организовале бројне креативне и образовне радионице, као и активности на промоцији и остваривању права детета и унапређењу положаја деце и младих у Србији.

Поводом Дечије недеље данас је у Градској кући одржан традиционални пријем ђака првака из наше општине. Председница Општине Рума Александра Ћирић и заменица Биљана Поповић Јовановић су деци пожелеле добродошлицу, пуно успеха у образовању, нагласивши да је циљ локалне самоуправе стварање услова за безбедно и срећно детињство, у коме ће сва деца моћи да развијају све своје капацитете.

"Ово је свакако један од најлепших дана у нашој општини, јер са децом је увек најлепше сарађивати. Мотив овогодишње дечије недеље је „Велико срце деце Србије“ и тај слоган пуно говори. Старији би требало да се угледају на децу, наша је дужност да им обезбедимо најбоље услове за срећно одрастање и успешно школовање. Конкретно наша општина обезбеђује бесплатне уџбенике, превоз, ужине, а током прошле и ове године радимо на великом уређењу и реконструкцији свих школа", казала је председница Општине Рума Александра Ћирић. 

У живахној атмосфери, уз пригодно послужење за децу, представници локалне самоуправе су малишанима уручили и поклоне у виду школског прибора.
donor
donor
donor
donor