img

Вести

Пријем за делегацију пријатељског града Бања Луке

img

Print

Председница Општине Рума Александра Ћирић  угостила је данас у Градској кући делегацију из пријатељског града, Бања Луке.

Председник бањалучке МЗ Старчевица, највеће месне заједнице у Републици Српској која броји 30.000 становника, господин Драгомир Ђукић, заједно са неколико локалних функционера, посетили су нашу општину како бисмо наставили и продубили везе које нас већ дуги низ година повезују, истакла је председница Ћирић.

"Наша Трећа месна заједница и Месна заједница Старчевица из Бања Луке потписали су Повељу о братимљењу још давне 1997. године, а данас смо ову везу још једном освежили и подсетили се значаја пријатељства које нас спаја. Током посете Руми, наши драги гости имали су прилику да се упознају са богатом историјом нашег града, истраже значајне културне и верске институције које красе нашу заједницу и уживају у гостопримству наших суграђана", казала је председница Ћирић.

Ово дружење, као и сва претходна, представља корак ка даљем јачању веза између наших градова и наших крајева, оцењено је након данашњег састанка.

"Сарадња између Руме и Бања Луке доноси бројне предности за обе стране, као што су размена искустава, подршка у пројектима развоја, и пре свега, дубље разумевање и пријатељство међу нашим заједницама. Наша врата ће увек бити отворена за наше пријатеље из Бања Луке и радујемо се будућим сусретима и пројектима који ће обогатити наше локалне заједнице", поручила је председница Општине Рума.
donor
donor
donor
donor