img

Вести

Румски кикбоксери одлични на Европском првенству - Воркапић првак Европе

img

Print

На првенству Европе за кадете и јуниоре одржаном у Истанбулу од 26.08. до 09.03.2023. године за репрезентацију Србије су наступила три члана Кик бокс клуба "Ру09", као и тренер клуба Владимир Боговић, као члан стручног штаба.

Милица Боговић у конкуренцији старијих јуниорки - 52 кг  је у свом првом наступу за репрезентацију поражена од представнице Украјине у 1/4 финалу резултатом 2:1 иако је до пред сам крај меча водила управо тим резултатом и тако платила цех неискуству на међународној сцени.

Иван Марковић је у конкуренцији старијих јуниора -67кг у 1/8 финала поразио представника Црне Горе, а затим је у 1/4 финалу поражен од представника Бугарске.

Мишо Воркапић, најискуснији у овој постави Румљана, је у конкуренцији старијих јуниора +91 кг у полуфиналу поразио представника Турске врло убедљивим резултатом, а затим у финалу био и више него доминантан над представником Азербејџана и тако дошао до златне медаље на овом такмичењу.

Тако је румски клуб након прошлогодишње златне медаље на Светском првенству коју је освојила Николина Касап, ове године добио и европског првака Мишу Воркапића и задржао континуитет у освајању најсјајнијих одличја на највећим такмичењима.
donor
donor
donor
donor