img

Вести

Почела подела бесплатних уџбеника румским основцима - Уручени пригодни поклони ђацима првацима

img

Print

На свечан начин, уз пригодне приредбе и симболичне поклоне за ђаке прваке, као и поделу бесплатних уџбеника у нашој општини, данас започела је нова школска година.

Председница Општине Рума Александра Ћирић и заменица Биљана Поповић Јовановић посетиле су тим поводом данас Хртковце и ОШ "Милош Црњански", где су ученици старијих разреда пригодном приредбом пожелели срећан почетак школовања најмлађим хртковачким ђацима.

"Ми смо се као Општина потрудили да и ове године за све основце наше општине обезбедимо бесплатне уџбенике. Та наша мера је растеретила буџет родитеља, јер припрема за школску годину није јефтина. Овом приликом смо нашим првацима даривали пригодне поклоне, мали знак пажње, како би се што пре адаптирали на школу и школске обавезе. Пожелели смо им успех у школи, безбрижно детињство, да стекну много пријатеља и да одрастају срећни и задовољни", изјавила је председница Ћирић.

У многим школама започела је подела бесплатних уџбеника, а у зависности од издавачких кућа у наредним данима ће цео посао бити завршен и сви румски основци ће добити нове књиге, а комплетну набавку je финансирала Општина Рума.

Хртковачка школа је богатија за 24 ђака првака, што је више у односу на претходну годину,а школу укупно похађа око 200 ученика.

Директор ОШ "Милош Црњански" Небојша Јовичић каже да је полазак у школу један од најсложенијих корака, јер је за децу то транзиција од предшколског ка првом разреду.

"Ми имамо ту срећу да делимо заједничко двориште и просторије са предшколцима, па су они већ упознати са наставним особљем и сигуран сам да ће ту транзицију проћи добро. Оно што је карактеристика наше школе је да имамо продужени боравак, па ће они после наставе моћи да остану у продуженом боравку. Осим редовног наставног плана и програма у нашој школи радимо и eTwinning пројекте. Ми смо прошле године добили ознаку квалитета установе за eTwinning пројекте па кроз те пројекте уче разне рачунарске алате, друже се са вршњацима из околине и све то утиче да што лакше превазиђу те прве школске кораке" рекао је Јовичић.

Надлежни истичу да је обезбеђена безбедност свих ђака, да у школама постоји адекватан број полицајаца, те да су наставници од ресорног министарства добили јасне препоруке и смернице за квалитетан педагошки рад.
donor
donor
donor
donor