img

Вести

Млади Румљанин одличан на Фестивалу телесне музике "Нови балкански ритам"

img

Print

Милан Гагић, за који дан ученик петог разреда ОШ "Змај Јова Јовановић" из Руме, једино је дете које је учествовало на другом по реду међународном Фестивалу телесне музике "Нови балкански ритам", које је одржано претходног викенда у Сремским Карловцима.

Фестивал "Нови балкански ритам" је једини фестивал те врсте на Балкану, а наш Милан се сјајно снашао. За три дана је присуствовао на дванаест радионица које су одржали најеминентнији предавачи из области телесних перкусија из целог света. Милан је успешно савладао радионице Макса Полака (Max Pollak) из Њујорка, Ане Љомберт (Anna Llombart) из Барселоне, Бена Шица (Ben Schuetz) из Хамбурга, Елене Христове из Скопља, те Ане Врбашки и Марка Дињашког из Сремских Карловаца (Alice in Wonderband). Поред Милана радионицама су присуствовали и музичари из Хрватске, Холандије, Русије, Шпаније, Македоније и Србије. 

Милан дуже од годину дана похађа часове бубњева и телесних перкусија у музичкој школи у Новом Саду и веома је успешан, те отуда и позив од његовог професора Марка Дињашког да буде део фестивала. Тачком "Ружичасти слонови" млади Румљанин Милан и његов професор Марко су и отворили овај фестивал. 

Овим је Милан постао члан светске музичке заједнице, у којој су га прихватили као себи равног. 
donor
donor
donor
donor