img

Вести

Почела "Недеља савременог кинеског филма" - Пројекције се одржавају у Градској библиотеци

img

Print

Пројекцијом филма "Опасна мисија" синоћ је у Руми започет културни програм под називом "Недеља савременог кинеског филма на отвореном", који Завичајни музеј Рума и наша општина организују у сарадњи са Амбасадом Народне Републике Кине у Београду.

Филмске пројекције се одржавају у Градској библиотеци "Атанасије Стојковић", а Румљани до 26. августа имају могућност да погледају савремена издања кинеске кинематографије (Небеска ватра - 2019; Лутајућа земља - 2019; Ход по литици - 2021; Слепи рат - 2022).

Свечаном отварању "Недеља савременог кинеског филма на отвореном", која је део овогодишње манифестације Румско културно лето, присуствовали су и представници Амбасаде Народне Републике Kине, господин Сји Хонг, саветник за културу Амбасаде НР Kине, господин Ченг Kаја, други секретар Амбасаде НР Kине, и госпођа Ган Лин, аташе Амбасаде НР Kине.

Председница Општине Рума Александра Ћирић је истакла да је ово још један важан корак у јачању веза између наших заједница и култура, те да се на овај начин заједнички граде мостови пријатељства и међусобног разумевања између српског и кинеског народа, подсетивши да је сарадња Завичајног музеја и Амбасаде НР Кине успостављена још 1995. године.

Саветник за културу Амбасаде НР Kине Сји Хонг је изразио наду да ће "Недеља савременог кинеског филма на отвореном" изазвати интересовање међу публиком, јер је то одличан начин да се боље упозна кинеска култура и историја, али и сагледа кинеска садашњост.

Филмски репертоар
donor
donor
donor
donor