img

Вести

Културно лето - Вече поезије у Градској библиотеци "Атанасије Стојковић"

img

Print

Поклоници писане речи сабрали су се вечерас у башти Градске библиотеке ”Атанасије Стојковић” и уживали у надахњујућој  поетској вечери.

Своје стихове Румљанима су казивали: Наташа Бундало Микић, Вања Kовачевић, Бојан Самсон и Мирко Димић, награђивани млади песници, а поред саме поезије публика се упознала и са њиховим ауторским почецима и смелошћу да почну да пишу.  

Стихови су донели најразличитије емоције, унутрашње осећаје, а било је ту и проматрања, анализе и критике. Иако различити песнички стилови доносе и другачије погледе, ставове, опет су сви аутори вечерас у својим делима имали исту спону - љубав, која тананим нитима прожима сваки њихов стих.

Поезија је моћна, она делује ослобађајуће, поручили су песници, упутивши позив младим ауторима, онима који тек прве стихове исписују, да се одваже, не само да пишу, већ да своју поезију и читају другима.

Књижевност је важан сегмент програма манифестације Културно лето, након сјајне песничко - музичке вечери Пере и Милоша Зупца, вечерашњег представљања поезије песника млађе генерације, већ за четвртак, 13. јул, заказан је нови књижевни сусрет.

Млада књижевница Симонида Лончар представиће румској публици своју збирку "Пнеума", коју је издала Матица српска. Књижевно вече ће се одржати у румском Културном центру, са почетком у 20 часова.
donor
donor
donor
donor