img

Вести

Културно лето - Позориште Мадленианум представа "Феликс и Дорис"

img

Print

Прави позоришни бисер, романтична комедија "Феликс и Дорис" америчког писца Била Менхофа, вечерас на позорници Културног центра "Брана Црнчевић" од 21 час.

Улаз је слободан.

Феликс и Дорис је љубавна прича о двоје људи са маргине, смештена у шездесете године двадесетог века, који кроз комад пронађу не само љубав једно према другом, већ пронађу и себе саме, сопствене идентитете. Дивно је што се та лепа и дубока људска прича развија кроз урнебесно комичне ситуације и што ће у времену када је смех лек публика моћи да буде окрепљена и усмерена ка оптимизму.

Невероватну Дорис, нетипичну манекенку и глумицу, тумачи већ дугогодишња љубимица публике Мадленианума, Вања Милачић. Њен партнер Феликс, неостварени писац у комаду, је првак Народног позоришта у Суботици, Румљанин Владимир Грбић.

Представу је режирала многоструко награђивана Оља Ђорђевић.

У ауторском тиму представе су и композитор Ирена Поповић Драговић, сценограф Дамјан Параносић, костимограф Милица Грбић Kомазец, сарадник за сценски покрет Мирко Kнежевић и сарадник за сценски говор Саша Латиновић.

Kомад који је смештен у шездесете године двадесетог века и који је био вредан и култне екранизације, где су у филму "The Owl and the Pussycat" насталом по том делу главне улоге тумачили Барбара Стрејснд и Џорџ Сегал.
donor
donor
donor
donor