img

Вести

Поезија, позориште, занимљива предавања и сјајни концерти обележиће ову седмицу манифестације Културно лето

img

Print

Вечерас у Великом холу Културног центра "Брана Црнчевић" Румљани ће имати прилику да уживају у поезији Пере Зупца, барда савремене српске књижевности. Књижевно вече Пере и Милоша Зупца почиње у 19 часова.

У среду, 5. јула, у башти Градске библиотеке "Атанасије Стојковић" музејски саветник Ђорђе Бошковић одржаће предавање на тему "Великим сокаком од куће до куће". Предавање почиње у 20 часова.

Заљубљеници у позоришну уметност могу у четвртак, 6. јула, погледати представу "Феликс и Дорис", позоришта Мадленијанум. Представа ће бити одиграна у Културном центру, са почетком у 21 час.

Ново предавање о богатој историји нашег града заказано је за петак, 7. јул. Председница Општине Рума, Александра Ћирић, овог пута као кустоскиња историчарка, ће говорити о "Изградњи соколског дома у Руми". Башта Градске библиотеке биће домаћин предавања које почиње у 20 часова.

Нови велики концерт је на програму у суботу, 8. јула, а за Румљане ће свирати култни новосадски бенд  Атеист реп. Као предгрупа наступиће сјајни гимназијски бенд Погрешно скретање, који је побрао све симпатије румске публике. Концерти на Градском тргу почињу у 21 час.
donor
donor
donor
donor