img

Вести

Аутентична и разнолика понуда на Ноћном базару у Руми

img

Print

Главна улица у Руми данас је домаћин манифестације Ноћни базар. У сјајној атмосфери, велики број посетилаца присуствује традиционалној новосадској манифестацији која се сада организује и по другим градовима у Војводини.

На око 100 штандова Ноћни базар је Румљанима понудио разнолике гастрономске и уметничке производе локалних и гостујућих произвођача и излагача. Данашња манифестација, која је део овогодишњег Културног лета, је сјајна прилика да се упознате са њиховим радом, подржите локалне таленте и пронађете јединствене и оригиналне предмете.

Манифестацију је посетила председница Општине Рума Александра Ћирић нагласивши да је ово сјајан начин да локални предузетници, мали произвођачи и удружења изложе своје производе и промовишу своју делатност.

Општина Рума је ту да подржи све локалне предузетнике, рад свих удружења и малих произвођача. Кроз овај Ноћни базар имамо лепу прилику да подржимо наше предузетнике и уживамо у њиховим производима, а ту је и леп културно – уметнички програм“, изјавила је председница Ћирић.

Атмосфера Ноћног базара је обогаћена добром забавом и музиком. У пригодном програму учествују млади талентовани полазници румског музичког кутка при Удружењу „Арс футура“ и сјајни Пинк мун квартет.

Ноћни базар је место где можете пробати с љубављу прављену храну и купити рукотворине које не можете наћи у супермаркетима.

Посетиоци имају прилику да истраже шарене штандове, упознају маштовите производе и људе, али и да се друже. Ово је идеална прилика за породичан излазак, романтичну шетњу или вече проведено у друштву пријатеља.

Зато је овај програм идеално уклопљен у овогодишњу манифестацију Културно лето, истакла је директорица Туристичке организације општине Рума, Марија Ћуић.

„Мало другачији концепт има манифестација, није ово класична сајамска форма. Акценат је свакако на предузетништву, на малим произвођачима поготово удружењима жена, локалној економији. Промовишемо аутентичне производе, локалну гастрономију, сремски регион, обичаје, традицију и драго нам је што на овакав начин доприносимо већ богатом Културном лету“, казала је Марија Ћуић.

Базар траје до 23 часа.
donor
donor
donor
donor