img

Вести

Дигитална спремност за европско учење на даљину

img

Print

ССШ "Бранко Радичевић" из Руме учествује у пројекту "Дигитална спремност за европско учење на даљину". У питању је Erasmus+ стратешко партнерство пет школа које се налазе у земљама широм Европе: Грчкој, Португалу, Исланду, Србији и Белгији. Почео је у марту 2021. и ускоро се завршава. Све партнерске школе припадају средњем образовању, већина њих струковном. Укључени наставници имају искуство у коришћењу ИКТ-а и учењу на даљину. Главни циљ пројекта је ажурирање дигиталних компетенција наставника и ученика партнерских школа увођењем нових алата web 2.0, новог софтвера и метода који се могу користити за учење на даљину квалитетно и плодно за образовни поступак.

У протекле две године одвијале су активности учења у свим поменутим земљама везано за учење на даљину. Овог пута, представници ССШ “Бранко Радичевић” из Руме присуствовали су завршном транснационалном састанку координативних тимова који се реализовао у Белгији у Бриселу и трајао два дана. На овом пројекту главни задатак српског тима био је евалуација и анализа пројектних активности. Сви партнери исказали су жељу и вољу за даљу сарадњу са тимом из "Бранкове" школе.

"Обишли смо културно-историјске вредности Брисела. Надамо се даљим сарадњама са нашим партнерима на овом пројекту и жељно ишчекујемо нови конкурсни рок у области образовања Ерасмус+ пројеката које отварају широке могућности у оквиру европског учења", рекла је Даниела Васић координатор програма Erasmus+ у ССШ “Бранко Радичевић” Рума.

 

 
donor
donor
donor
donor