img

Вести

Почела купалишна сезона на румском базену

img

Print

Базен Борковац, омиљено место Румљана током летњих месеци, данас је званично почео са радом. Посетиоце дочекује сјајан амбијент, блиставо чиста вода, а током целе купалишне сезоне биће организован прегршт забавних, рекреативних, музичких и спортских дешавања, са циљем да употпуне угођај свима који се одлуче да лето проведу у Руми.

Председница Општине Рума Александра Ћирић је данас са заменицом Биљаном Поповић Јовановић посетила румски базен и уверила се да су услови за све посетиоце на заиста завидном нивоу.

"Цене карата су остале непромењене у односу на прошлу годину, што нас чини и даље најповољнијим купалиштем у целом региону. Ђаци, студенти и пензионери имају посебне попусте на улазнице, деца до 7 година не плаћају улаз, а новина је да сваког понедељка малишани до 12 година такође имају бесплатан улаз. Безбедност је на високом нивоу, стручна спасилачла служба брине о свима. Посетиоцима не преостаје ништа друго него да уживају у овом очаравајућем абмијенту, да се купају у освежавајућој води, опусте на сунцу и проведу овде квалитетно време са својим најдражима", изјавила је председница Ћирић.

Директор Спортског центра "Рума" Игор Дамјанчук напомиње да се и ове године на базену Борковац одржава бесплатна школа пливања.

Сваке године школицу похађа преко 300 малишана из наше општине. Рад са децом поверен је провереним стручњацима и професорима спорта. Школу пливања води седам професора и тренера пливања, а поред основне обуке током целе сезоне деца могу да уче различите стилове и технике пливања.

Ту су и додатни садржаји на базену па тако посетиоци могу играти и кошарку, одбојку и текбол -  све популарнију врсту ножног тениса.

"У сарадњи са румским Спортским савезом поред школе пливања, у Борковцу се организује почетком јула летњи камп „Повратак природи“, намењен основцима и то ће бити сигурно незаборавно искуство за децу. Камп је осмишљен са циљем да деца открију лепоте природе, науче важности очувања животне средине. Имаћемо и спортске игре на базену, концерте, турнир у баскету 3х3, организоваћемо промоције спорта на сваких недељу - две дана у зависности од интересовања клубова и деце, тако да гледамо да заокружимо причу, како би ова два и по месеца људи овде провели што квалитетније", истакао је Дамјанчук.

Радно време базена је сваки дан од 9 до 19 часова.

Добро дошли на базен Борковац!
donor
donor
donor
donor