img

Вести

Трогодишњица рада "Словенове" школе фудбала

img

Print

Градски фудбалски клуб "Словен" Рума прославио је данас три године постојања клупске школе фудбала. По први пут у историји ГФК "Словен" не сарађује са приватним школама фудбала, већ будуће првотимце ствара у матичном клубу.

Одлука о оснивању сопствене школе фудбала показала се више него продуктивном, па тако данас клуб броји близу 250 фудбалера свих генерација, истиче Милорад Батало, члан Управног одбора ГФК "Словен".

"Ми смо 2020. године први пут у историји нашег клуба покренули клупску школу фудбала. Наша школа фудбала броји око 180 полазника и са поносом говоримо о тој бројци, јер смо кренули те 2020. са неких 30, 40 клинаца. Уз школу фудбала имамо пионире, кадете, омладинце  и први тим, те наша фудбалска породица броји око 250 чланова. Сваке недеље нам долази неко ново дете на тренинг, радост је општеприсутна, квалитет рада је на високом нивоу и циљ нам је да производимо добре фудбалере, узорне момке и квалитетне људе", изјавио је Батало, уверен да добре ствари тек предстоје за ГФК "Словен".

Милан Маслић, један од оснивача школе фудбала и тренер истиче да се у клубу ради завидном професионалном нивоу, да су то родитељи и те како препознали, али да је у раду са децом за "Словен" примаран развој, а не резултат.

"Имамо свој начин рада, не идемо на резултат, под морање на турнире сваке недеље, ослободили смо родитеље тог финансијског дела котизација, определили смо се за пријатељске утакмице и играмо лигу Лигу будућих шампиона, где су наши дечаци 2011. годиште били други у држави. Фантастичну сарадњу имамо са родитељима, направили смо систем да се родитељи не мешају у рад тренера, већ долазе да гледају тренинг навијају и уживају, имају пуно поверење у нас и захвални смо им на томе", истакао је Маслић.

Подршку новој стратегији развоја ГФК "Словен" пружила је и Општина Рума, која има разумевања и жели да испрати амбиције клуба, оценио је Милорад Батало.

"Сарадња са Општином Рума је одлична, већ пар година је то на изузетно високом нивоу, посебно када је реч о инфраструктури где смо урадили јако добре и корисне ствари за овај клуб, од свлачионица, рефлектора, помоћног терена, заливних система и свега осталог. Сада развијамо нов пројекат надстрешнице над трибинама, имамо и нових идеја за будуће године и трудићемо се обострано да ову причу развијамо на што бољи начин", казао је Батало.

Млађе категорије "Словена" нижу успехе, а сјајну сезону имали су и сениори којима је нажалост за бод измакао пласман у Српску лигу - Војводина. Са великим амбицијама првотимци дочекују наредну сезону у Војвођанској лиги - Југ, где прво место води директ у виши ранг, а другопласирана екипа ће играти бараж, што није био случај ове сезоне.
donor
donor
donor
donor