img

Вести

Одржан хуманитарни турнир у стоном тенису

img

Print

Први пут у Руми организован је турнир у стоном тенису који је окупио преко 140 такмичара из Војводине и иширег окружења. Организатор је Стонотениски клуб Рума, који постоји већ три године и како кажу дошло је време да се и сами покажу као домаћини, с обзиром на то да су већ остварили низ гостовања на разним такмичењима. Овај турнир имао је и хуманитарни карактер где су прикупљана средства за помоћ у лечењу Румљанке  Мине Пошарац. Турнир је отворила председница Општине Рума, Александра Ћирић.

“Стони тенис у Руми није био толико популаран, али са представницима клуба, пре свега председником Будимиром Митровићем, упознали смо се са њиховим радом и видели да имају велики број полазника, поготово деце чак и предшколског и школског узраста. Посетивши њихове тренинге осетил исмо лепу енергију, видели колико се деце бави стоним тенисом и да освајају награде. Зато помоћ општине није изостала и њима као клубу, као и осталим клубовима. Хуманитарни карактер турнира је леп гест који говори колико су хумани људи и ту хуманост преносе на децу, а бављење спортом није само изградња здравог тела, него и здравог духа и свести“,  рекла је Александра Ћирић, председница Општине Рума.

У питању је турнир који нема такмичарски карактер. Циљ је био да се и Румљани покажу као добри организатори и домаћини бројним клубовима и такмичарима код којих су румски стонотенисери гостовали у протекле три године од како клуб постоји. Да је сарадња добра показује и чињеница да је на првом румском турниру учествовало 140 такмичара, младих стонотенисера.

„То је круна нашег рада са децом. Имамо тридесетак деце свих категорија и остварили смо лепе успехе, учествујемо на турнирима и хтели смо да и у нашем граду направимо турнир који ће бити и убудуће организаован. Ово је леп спорт, који није популаран као што су фудбал и кошарка, али деца овде уживају. Иначе број учесника је превазишао наша очекивања, као и услови које имамо у спортској хали и подршку коју имамо од Општине Рума“,  истакао је Будимир Митровић, председник Стонотениског клуба Рума.

„Сада као тренер могу да учествујем на турниру у Руми, што нисам имао прилику као такмичар. Зато се радујем што ће и наша хала бити место где ћемо убудуће моћи да организујемо стонотениске турнире“, рекао је Јован Јоцков, тренер у Стонотениском клубу Рума и један од најуспешнијих младих стонотенисера у Србији.

Стонотениском турниру присуствовали су представници суперлигашких клубова и Ана Првуловић, наша параолимпијка и учесница Параолимпијаде у Токију.
donor
donor
donor
donor