img

Вести

Караван радости и пријатељства посетио Руму

img

Print
Више стотина румских основаца узело је учешће у највећој манифестацији аматерског спорта за децу и омладину на овим просторима - Дунав осигурање Спортске игре младих.
На Градском тргу румски малишани су се такмичили у игри Лино између две ватре и атлетици, док је Спортски центар "Рума" био домаћин баскета 3 на 3 и Кока кола  купа у малом фудбалу за девојчице и дечаке.
Манифестација је започела химном Боже правде, коју је отпевала млада суграђанка Тара Трбовић, а свечаном почетку и симболичном паљењу пламена пријатељства присуствовала је и председница Александра Ћирић.
"Овакве манифестације су увек добродошле у Руму, ми подржавамо и афирмишемо развој спорта кроз омладину. Имамо велики број младих и школараца који  остварују добре резултате у појединачним и екипним спортовима. На све начине покушавамо да  их стимулишемо, наградимо и похвалимо успех и рад у спорту. Кад усмеравамо децу да се баве спортом, ми их усмеравамо да буду добри људи, да изграде праве вредности и пријатељство, развију здрав дух, фер плеј и толеранцију", поручила је председница Ћирић.
 
Далиборка Делибашић из Спортских игара младих напоменула је да су све игре бесплатне за децу, а да ће се најбољи на данашњем турниру у Руми пласирати на регионално такмичење које се 12. јуна одржава у Жабљу.
"Државно финале се одржава 12. јула у Бањи Ждрело, а потом следи најзанимљивији део - велика међународна завршница. То је оно што деца највише воле, дружење са њиховим  вршњацима из Хрватске и БиХ, јер све што радимо у Србији већ десет година раде и наше колеге  у ове две земље", истакла је Далиборка Делибашић.
На иницијативу генералног спонзора Игара, компаније Дунав осигурање, покренута је кампања под називом “Пружам руку, не подмећем ногу”, која  има за циљ да укаже на све облике вршњачког насиља.
"У марту смо покренули кампању која има за циљ да укаже на све облике вршњачког насиља. Нисмо ни слутили колико ће ова кампања имати значај. Прекинули смо Караван радости и било нам је тешко поново га покренути.  Уз консултације и помоћ психолошкиње Биљане Лајовић која је ментор ове кампање, она нам је нагласила колико је важна снага манифестације за децу. Током манифестације деца пишу поруке против вршњачког насиља у Дунав корнеру. Ауторе најбољих порука ћемо наградити и то је један мали стимуланс да се укључе и у тај део Спортских игара младих", казала је Далиборка Делибашић.
Спортске игре младих највећа аматерска спортска организација за децу и младе у Европи, сигурно је да ће поруке које промовишу фер-плеј, толеранцију и позитивне системе вредности чути велики број  популације.donor
donor
donor
donor