img

Вести

Манифестација „Заврти точак" - Игра, дружење и прослава породичних вредности

img

Print

Уз мноштво осмеха, песме и игре, раздрагани најмлађи Румљани су са својим родитељима по седми пут у центру града обележили Светски дан породице, сјајном и забавном манифестацијом „Заврти точак".

Румски малишани дефиловали су Главном улицом на тротинетима, ролерима, бициклима, у колицима и гуралицама заједно са својим родитељима, бакама, декама, како би се на најбољи начин обележили и Дан породице и Дан здравља.

Организатори и носиоци ове манифестације су УПВО „Полетарац“, Удружење „Спорт за све-МОСТ“, Туристичка организација општине Рума, Спортски савез општине Рума, а уз румске малишане из вртића и предшколце данас су „завртели точак" и ученици нижих разреда основних школа.

Председница Општине Рума Александра Ћирић је пресецањем врпце на симболичан начин обележила почетак манифестације, али је узела и учешће возећи бицикл заједно са најмлађим становницима наше општине.

Након званичног дела и вожње за све учеснике била је организoвана и журка на Градском тргу. Аниматори су забављали децу, лекари из Дома здравља су деци говорили о здравој исхрани и значају бављења спортом, а дељене су и јабуке као добро познати симбол здравља.

Добром музиком програм манифестације су употпунили чланови румског рок бенда „Фреди Кругер", а посебну ноту дале су ученице румске Гимназије и хор из објекта вртића у Вељковој школи.

„Заврти точак“ је као и увек имао ревијални карактер, а редовни учесници манифестације су и корисници Дневног боравка за децу, младе и одрасле са сметњама у развоју при Установи за пружање услуга социјалне заштите „Солидарност". 

Одржавање програма помогли су и јавна предузећа, Дом здравља „Рума“, полиција и Црвени крст Рума.
donor
donor
donor
donor