img

Вести

Председник Вучић присуствовао отварању новог вртића у Руми и поручио: Наставићемо да стварамо богатију Руму, право место за будућност наше деце

img

Print

Уз присуство највиших државних званичника, председника Републике Србије Александра Вучића и председника Владе АП Војводине Игора Мировића, у Руми је данас свечано отворен нови вртић „Коцкица 2“, објекат урађен по најсавременијим стандардима предшколског образовања и васпитања.

Осим тога што ће од понедељка румски малишани уживати у одличним условима које пружа „Коцкица 2“, пуштањем у рад новог вртића у општини Рума више неће бити листе чекања за упис деце у предшколску установу.

Председник Вучић обишао је заједно са председницом Општине Рума Александром Ћирић новоизграђени објекат који ће примити 300 малишана, нагласивши да је поносан што је Рума изградила савремен, модеран, велелепан вртић, каквог нема, како је оценио, ни престоница Србије.

Свечаност отварања новог вртића деца су увеличала пригодном приредбом, а председник Вучић је искористио прилику и да разговара са радницима УПВО „Полетарац“ о условима рада и могућностима које нуди нови објекат.

Председница Општине Рума Александра Ћирић предочила је председнику Вучићу чињеницу да је вртић у нашој општини бесплатан за сву децу, да сваки основац добија бесплатне уџбенике, да је јавни превоз бесплатан за пензионере, труднице, мајке, ђаке и инвалиде, те да су то само неки од општинских подстицаја за грађане централне сремске општине.

Испред вртића Коцкица 2 председника Вучића је дочекао и велики број грађана, којима се он захвалио на подршци.

Вучић је напоменуо да је много фабрика у Руми отворено, али да мора брзо да крене у рехабилитацију асфалта у Индустријској улици од 4,5 километара, чиме ће се заштити људи и жене који раде у фабрикама.

„Остаје нам да урадимо пречишћивач вода, да радимо пругу из Пазове ка Митровици и Шиду, али оно што је за нас важно јесте да обезбедимо веће пензије, плате брже да расту. Срећан сам што више није питање да ли су људи запослени већ колика су примања. Она ће морати да буду већа", рекао је Вучић.

Он је најавио да ће Рума, захваљујући изради путева, бити лако увезана на више ауто-путева, као и да ће бити брзо спојени са Београдом и Новим Садом што ће, казао је он, омогућити развој туризма.

„У мутним и тешким временима, када је потребно бринути о интересима увек ће се појавити они са лаким решењима. Неко ће увек понудити сок да прође рак, ја да обмањујем народ нећу, таквих имате напретек који ће да псују и говоре о свачему. Ја ћу да говорим истину па ће људи схватити да са радом може да се промени будућност земље", истакао је председник Србије.

Он jе захвалио „онима који разумеју" са чиме се Србија суочава и који разумеју да они који су уништавали земљу деценијама покушавају да „ућаре нешто за своје партије".

"Наставићемо да стварамо Руму која ће бити и богатија и право место за будућност наше деце. Живела Рума, живела Србија", рекао је Вучић.
donor
donor
donor
donor