img

Вести

Општина купила камион ЈП „Водовод"

img

Print

У сврху модернизације, побољшања и унапређења рада ЈП „Водовод", Општина Рума купила је нови камион -Ивеко, који ће у многоме поспешити ефикасност и олакшати превоз грађевинског материјала јавном предузећу.

Председница Општине Рума Александра Ћирић и заменица Биљана Поповић Јовановић присуствовале су примопредаји камиона, носивости близу 20 тона, што је највећа инвестиција у механизацију у последње три деценије.

Ми смо ту да поспешимо и унапредимо рад наших јавних предузећа, то смо и обећали. Грађани су се уверили да држимо реч, прошле године смо уложили значајна средстава у модернизацију ЈП „Комуналац“, сада је то случај са ЈП „Водовод". Ми смо недавно купили и мини багер за ЈП „Водовод", а последњи пут овакав камион је купљен 1990. године и од тада ово је прва већа набавка механизације", изјавила је председница Ћирић, најавивши нова улагања.

„И даље ћемо током године улагати у ЈП „Водовод“, поред набавке овог камиона, у плану је набавка још једног багера, како би имали што  адекватније услове за рад на терену", рекла је председница Ћирић.

Директорица ЈП „Водовод" Снежана Бањац се захвалила Општини Рума на великој подршци у напорима да се предузеће модернизује.

„Овај камион ће нам олакшати рад на терену, посебно у смислу превоза грађевинског материјала. Што се тиче набавке нове опреме треба још да добијемо један мини багер, добићемо скип и камион за одгушење канализације. Ми смо у протеклом периоду ставили акценат на испирање мреже и квалитет воде. Некада смо имали 12 хидраната, а сада смо оспособили њих 60, тако да се редовно испира дистрибутивнa мрежa. Иначе, наша вода је једна од квалитетнијих, хигијенска исправност се контролише свакодневно у интерној лабораторији која се налази у Фабрици воде, а једном месечно са различитих локација се узимају узорци које анализира Завод за јавно здравље Сремска Митровица", истакла је директорица Снежана Бањац.

Након примопредаје камиона представници Општине Рума су разговарали са запосленима „Водовода" и обишли радионицу и просторије Управе јавног предузећа.
donor
donor
donor
donor