img

Вести

Асфалтирана улица Милоша Црњанског у Хртковцима

img

Print

Решавајући приоритетне потребе грађана Хртковаца, путна механизација била је ангажована данас на асфалтирању улице Милоша Црњанског. Улица је асфалтирана у дужини од преко 1.300 метара, а иницијатива за реконструкцију улице потекла је од самих мештана села, казала је председница Општине Рума Александра Ћирић, која је заједно са заменицом Биљаном Поповић Јовановић обишла радове.

"Заиста се трудимо да у свакој месној заједници, било да је то сеоска или градска, урадимо оно што су наши грађани рекли да им је приоритетна потреба. Зашто баш ова улица, управо из тог разлога што су мештани апеловали да је ово једна од најлошијих улица у селу и да захтева реконструкцију и комплетно асфалтирање. Чекали смо повољне временске услове и одмах смо кренули у реализацију и испуњење овог обећања. Попричала сам са мештанима и прилично су задовољни, имамо похвале да даље и радимо", изјавила је председница Ћирић најавивши и нова улагања у Хртковце

"Крећу нови радови на Дому културе "Свети Сава". Један део посла је већ урађен видели смо то приликом одржавања светосавске приредбе. Сала је већ сад прилично лепо уређена, окречена, подови су сређени, урађене су електроинсталације. Сада ћемо финансирати увођење централног грејања које је свакако битна ставка, јер је то велики објекат, а у селу функционише велико културно уметничко друштво, па ћемо им обезбедити топле услове и за вежбање у зимском периоду. Свакако ту су радови, не мање значајни, на школском објекту, у оквиру оних 40 милиона које смо издвојили за унапређење објеката основног и средњег образовања. Заиста се трудимо да сви нашим грађанима омогућимо боље услове живота и да им испунимо дата обећања", истакла је председница Ћирић.
donor
donor
donor
donor