img

Вести

Два нова дечија игралишта у Руми

img

Print

Председница Општине Рума, Александра Ћирић, обишла је данас два нова игралишта која се налазе у Тицановој улици и у улици Јована Суботића.

У насељу Кудош има доста породица са малом децом и неопходно је било да наши најмлађи суграђани добију свој простор за игру, рекла је председница Ћирић.

"Ми смо се одлучили за ове две локације где је била зелена површина, заправо немаром и због несавесних грађана овај простор је био чак до те мере запуштен да су се стварале мале депоније. Одлучили смо да овај простор преуредимо у дечије игралиште што је и урађено крајем прошле године. Игралишта су рађена по свим стандардима, опремљена су мобилијаром који је прошао све сертификате како би могао да буде лиценциран и како би деца могла несметано и безбедно да се играју. Урађене су гумене подлоге у зони заштите поред свих дечијих справа, односно дечијег мобилијара како не би дошло до повреде, значи по свим модерним стандардима", истакла је председница Ћирић.

На пролеће је остало да се простор оплемени зеленилом, да се посеје трава и да се посади дрвеће. Поред гумене подлоге, лепо урађеног бетонског дела и мобилијара, постављене су и клупе, канте за отпатке, урађено је осветљење, биће постављена и чесма, тако да простор буде адекватан за играње, али и за родитеље и старије који овде долазе да одморе и уживају и игри својих малишана.

"У наредном периоду се очекује завршетак још два дечија игралишта у Руми, једно у Владимира Назора, а друго у Планинској улици према Иришком путу. Током 2023. године предвиђено је да у сваком селу, тамо где нема, уредимо дечије игралиште или парк. Најпре ће се радити парк у селу Павловци. Тамо јесте уређен простор за игралиште са дечијим мобилијаром, али преостали део парка који је велика парцела остаје неуређен и то би требало уредити за простор за седење и одмарање", изјавила је председница Ћирић.
donor
donor
donor
donor