img

Вести

Пријатељи из Берзенбрика донирали 50 пакетића

img

Print

Пријатељи Општине Рума из побратимског града Берзенбрика поделили су данас у Градској кући у Руми 50 пакетића за децу из хранитељских породица и децу из социјално угрожених породица.

"На самом измаку 2022. године смо имали задовољство и част да нам дође наш побратимски град Берзенбрик. Још 2015. године Општина Рума се побратимила са градом Берзенбриком из Немачке и ми имамо јако лепу сарадњу са њима. Општина Рума подржава рад организације "Градимо мостове" где се пре свега ради о односу младих из Немачке и Србије, конкретно из наше општине. Ове године на самом крају делегација из Берзенбрика је изразила жељу да уручи 50 пакетића за децу из социјално угрожених категорија. Центар за социјални рад је одредио која су то деца, реч је о деци из хранитељских породица и из социјално угрожених породица тако да сам имала част да са представницима Берзенбрика уручим ове пакетиће", изјавила је председница Општине Рума, Александра Ћирић.

Др Жељко Драгић, председник Удружења "Градимо мостове" је истакао да је Удружењу битно да се у сваком смислу граде мостови између два града.

"Сваке године млади Немци бораве код вас, ове године 25 младих је било код вас, а у августу је 30 младих Сремаца било код нас у Немачкој. Све трошкове преузима наша организација "Градимо мостове" јер је битно да се млади поштују и размењују искуства. Желели смо да данас поделимо пакетиће, деца су се обрадовала", рекао је Драгић.
donor
donor
donor
donor