img

Вести

Новогодишњи коктел

img

Print

Председница Општине Рума Александра Ћирић са својим сарадницима организовала је данас у Културном центру "Брана Црнчевић" традиционални новогодишњи коктел којем су присуствовали сарадници из Општинске управе, јавних предузећа и установа, привредници који послују у Општини Рума, представници културе, образовања, здравства, медијских кућа, чланови Општинског већа и одборници локалног парламента.

Председница Ћирић је истакла да је у 2022. години Општина Рума започела веома важне пројекте и реализовала већину великих пројеката.

"Општина је покренула низ значајних мера за бољи живот становништва које до сада нису постојале ни у једној општини. Могу са правом да кажем да смо ми општина за пример која је започела низ мера као пилот пројекте које су друге општине пресликале. Ту пре свега мислим на низ социјалних мера које се односе на децу оболелу од тешких и малигних обољења, на новчану помоћ трудницама, породиљама, већ традиционални бесплатне уџбенике нашим ђацима, бесплатан вртић, изградњу односно надоградњу вртића - Коцкицу 2, на завршетак велелепног издања - реконструкцију нашег Дома војске, затим на велика капитална улагања која смо започели у области културе, у области спорта, у свим месним сеоским заједницама смо започели и реализовали велики део ствари које су наши мештани желели. Не постоји ниједан сегмент живота наших суграђана који ми нисмо настојали барем да покренемо, а камоли да не реализујемо. Хоћу да кажем да се Општина заиста потрудила да путем великих капиталних улагања обезбеди што бољи живот нашим суграђанима, а све то захваљујући добром буџету који смо ми сами створили и одговорним понашањем наше извршне власти према тако рекордно високом буџету. Настављамо и даље са великим капиталним улагањима. 2023. година је година инфраструктуре, културе, образовања, спорта, тако да наш циљ су што бољи услови живота и рада наших суграђана, да наша општина буде што напреднија и боља и да послужи као пример другим општинама", изјавила је председница Ћирић и свим грађанима пожелела у 2023. години пуно здравља и среће, мира и радости и да предстојеће дане проведу са породицом у празничној атмосфери, миру и благостању.
donor
donor
donor
donor