img

Вести

Нова улагања за још боље услове боравка деце у румским вртићима

img

Print

Добри услови у вртићима основ су за квалитетно предшколско образовање и васпитање, стога Општина Рума наставља са улагањима у све прешколске објекте на територији наше општине.

Током јесени у вртићу Коцкица 1 у Руми локална самоуправа је финансирала радове на комплетној реконструкцији мокрих чворова, дечијих тоалета при самим учионицама, тако и санитарних чворова за наставно особље, уређена је и кухиња, а у оквиру редовног одржавања објекат је и окречен. Коцкицу 1 похађа осам група деце различитих узраста, од најмлађих у јаслицама па до предшколаца.

„Трудимо се да нашим најмлађима омогућимо што боље услове док овде бораве у вртићу, али да адекватан амбијент за рад имају и запослени васпитачи, кувари и спремачице. Обишла сам целокупни објекат, све групе, погледала сам све што је рађено током јесени, задовољни смо како су радови изведени, видимо и по речима запослених да је урађен квалитетан посао и сигурна сам да деца имају  одличне услове за боравак овде", изјавила је председница Општине Рума Александра Ћирић приликом данашње посете УПВО „Полетарац" и објекту Коцкица 1.

Председница Ћирић је изразила очекивање да ће и новоизграђени вртић Коцкица 2 почети са радом од другог полугодишта, нагласивши да се плански улаже у све објекте предшколског образовања и васпитања.

„Најбољи услови рада су свакако овде у Коцкици 1 и биће у Коцкици 2, самим тим што су то најновији објекти. Други објекти су у добром стању, али ипак захтевају и нова улагања. Пре два месеца сам обишла објекат стару управу у самом центру града, објекат је у релативно добром стању, али је потребно заменити столарију што ћемо и финансирати. Уредићемо и подове, степениште, санитарне чворове, то ће бити прво улагање наредне године. Прошле недеље смо обишли радове у вртићу у Првомајској улици где су урађене приступне стазе објекту. Сама унутрашњост објекта је у добром стању, оно што је потребно реновирати јесте фасада. Тако да ћемо настојати да до краја године завршимо и фасаду и да сви објекти Полетарца у самом граду буду комплетно реновирани", истакла је председница Ћирић и додала да се посебна пажња поклања сеоским вртићима.

„Имаћемо радове у Никинцима, а у Хртковцима ћемо наредне године финансирати отварање вртића за све мале Хртковчане, али и децу из околних села.  Пројекат је  вредан 60 милиона динара. У Путинцима је објекат у добром стању, тамо је рађено и проширење на још једну учионицу, тако да сумирајући утиске обилазећи током читаве године све објекте Полетарца заиста су услови веома добри", закључила је председница Општине Рума, која је румским малишанима оставила и поруку на „зиду лепих жеља" у Коцкици.

УПВО „Полетарац" у нашој општини похађа тренутно 1.700 малишана, а од наредне године, када са радом почне и Коцкица 2, капацитет ће бити повећан за још 300 места, па ће тако румска предшколска установа моћи да прими 2.000 деце.

Подсетимо, већ неколико година вртић у румској општини је бесплатан за сву децу.

 
donor
donor
donor
donor