img

Вести

Младен Продан лауреат 24. Међународног такмичења соло певача „Никола Цвејић"

img

Print

На 24. Међународном такмичењу соло певача „Никола Цвејић" румској публици се представило више од 60 најталентованијих певача из Србије, земаља бивше Југославије, Мађарске и Бугарске. Овогодишњи лауреат је Младен Продан, који је дипломирао у Београду на Факултету музичке уметности. Младен је за нијансу био бољи од сјајне конкуренције, у којој је неколико такмичара награђено максималном оценом.

„Велика ми је част што сам одлуком жирија проглашен лауреатом такмичења. По први пут сам лауреат и то ми много значи, јер награда долази од стручног жирија и људи које врло поштујем и чије име и те како има тежину у оперском и музичком свету", рекао је Продан који је у класи професорке Људмиле Грос завршио основне студије, а мастер студије у класи професора Николе Мијаиловића.

Виолета Панчетовић Радаковић, редовна професорка на Факултету музичких уметности у Београду и председница Удружења „Никола и Марица Цвејић" се захвалила Општини Рума и Културном центру, како је нагласила, на свесрдној помоћи при реализацији такмичења које има велики значај на културној мапи наше земље.

„Презадовољни смо квалитетом такмичења, завршни концерт је потврда великог рада и ентузијазма који ови млади људи преносе на публику. Много је награђених, било је врло инспиративно, жири је имао велику одговорност, али мислим да је добар посао урађен", казала је Виолета Панчетовић Радаковић.

Такмичењу у Културном центру „Брана Црнчевић“ је присуствовала и примадона, професор емеритус др Радмила Бакочевић, коју је румска публика поздравила громогласним аплаузом.

Престижан музички догађај, у спомен на вокалног педагога и великана наше и интернационалне оперске сцене Николу Цвејића, организовало је Удружење „Никола и Марица Цвејић” у сарадњи са румском ОМШ „Теодор Тоша Андрејевић”, а под покровитељством Општине Рума и Министарства културе и информисања Републике Србије.

 

 
donor
donor
donor
donor