img

Вести

Ревитализација мреже атарских путева

img

Print

Општина Рума, у сарадњи са Владом АП Војводине, уложила је ове године 36,5 милиона динара у уређење и санацију мреже атарских путева. Пројектом овогодишњег уређења обухваћено је шест катастарских општина: Грабовци, Кленак, Стејановци, Платичево, Хртковци и Рума.

Уређење атарских путева урађено је системом цементне стабилизације, што је један од најбољих метода, а Влада АП Војводине са 18,5 милиона динара је подржала општински пројекат ревитализације мреже атарских путева.

Председница Општине Рума Александра Ћирић обишла је данас завршне радове на ревитализацији атарских путева у Стејановцима, где ће поред уређења два атарска пута дужине 500 метара, бити асфалтирано и отресиште, на месту где се атарски пут спаја са Фрушкогорском улицом.

За пољопривредника атарски пут је пут до хлеба, што довољно говори о важности пројекта, оценила је председница Ћирић.

Важно је омогућити пољопривредницима да оно што инвестирају на ораницама, касније могу лепо да извезу са њива. Ми као одговорна локална самоуправа дужни смо да се бавимо и тим сегментом живота наших суграђана који је свакако веома важан поготово за становништво по селима. Пољопривредна механизација је доста тешка, фреквенција је у дугој пољопривредној сезони велика, па нам је битно да се тај посао квалитетно одради. Сваке године анализирамо приоритете, па је тако увек пројектом обухваћено више локација", рекла је председница Ћирић.

Пољопривреда је веома битан сегмент привреде, стога локална самоуправа, поред константне ревитализације мреже атарских путева, значајна средства издваја за субвенционисање. Подсетимо, током године су субвенционисане камате за кредите, осигурање усева, набавка репроматеријала и друго.
donor
donor
donor
donor