img

Вести

Почела подела огрева социјално угроженом становништву

img

Print

Стеван Kовачевић, председник СО Рума и Милош Kулпинац, директор Центра за социјални рад, присуствовали су данас на Вашаришту подели огрева за социјално угрожена домаћинства у Руми.

Општина Рума ове године је обезбедила знатно веће количине огрева него у ранијем периоду. Све социјално угрожене категорије и у градским и у сеоским срединама ће добити огрев. 

"Ми се као локална самоуправа веома темељно спремамо да ову тешку енергетску ситуацију која је задесила целу Европу. Социјална проблематика у овом зимском периоду један је од наших локалних приоритета. Ми смо као локална заједница предузели читав низ мера како бисмо помогли онима на које ће ова криза највише утицати, а то су свакако она домаћинства која су социјално најугроженија. Данас почињемо расподелу огревног дрвета за један део те популације овде у Руми. Наредних дана ћемо почети са испоруком и у селима наше општине", изјавио је Ковачевић и подсетио да је Рума једна од првих општина у Србији која је увела и енергетске ваучере, помоћ грађанима у износу од  15.000  динара за плаћање рачуна за грејање у ЈП „Стамбено“ и ЈП „Гас“ или набавку огрева.

"Енергетски ваучери су намењени управо онима са најнижим примањима. Свако ко се пријавио и чији су приходи по члану домаћинства испод 25.000 динара оствариће право на енергетски ваучер, тј. општинску помоћ", рекао је Ковачевић.

Центар за социјални рад сачинио је листу најугроженијег становништва, а расподела огрева се обавља у складу са законима о социјалној заштити, истакао је Милош Кулпинац, директор Центра за социјални рад Општине Рума.

"Огрев ће добити социјално угрожени грађани, старији и болесни људи. Ми ћемо гледати да све количине дрва у што краћем року испоручимо, а са друге стране да сви људи који испуњавају те услове и добију дрва", рекао је Кулпинац.

У данашњу поделу огрева укључена је и координаторка Мобилног тима за социјалну инклузију Рома Данијела Тадић, а прве количине испорученог огрева садрже багрем и граб прве класе.
donor
donor
donor
donor